Trabzon'da cami tartışması için Hasan Kurt yazdı: Erdoğan beye tuzak kuruluyor

Hasan Kurt o projeyi yazdı… Mazhar Yıldırımhan ile konuştum, 'Erdoğan beye tuzak kuruluyor' dedi

Trabzon'da cami tartışması için Hasan Kurt yazdı: Erdoğan beye tuzak kuruluyor

Haber61/Haber Servisi

Kuzey Ekspres Gazetesi yazarı ve sahibi Hasan Kurt, Trabzon eski adıyla molozlar mevkiindeki cami ve çevresindeki sosyal alanlar için yapımına başlanılan temel atma törenini kaleme aldı.


Yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski danışmanı olan ve halen daha yanında Trabzon’da görev alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’ın görüşlerine yer verdi. O projeye karşı olduğunu ifade eden Yıldırımhan, “Bana öyle geliyor ki biri, Erdoğan Bayraktar beye de tuzak kurdu” iddiasında bulundu.


Yazının tamamı şu şekilde;

Cami Trabzon’u ikiye böldü!

Trabzon’un Moloz sahilindeki dolgu alanında yapımına başlanılan protokol camisi, Trabzon’u ikiye böldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılmasını istemediği ancak daha sonra iddiaya göre etkili bir ismin yapımına başlansın talimatı ile inşaatına başlanılan protokol camisinin yapım maliyeti kafa karıştırdı. Derneğin onursal başkanı Erdoğan Bayraktar caminin 65 milyona, Dernek başkanı İrfan Altıner ise 50 milyona, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ise 30 milyon liraya tamamlanabileceğini söylüyor. Bayraktar’ın tahmini maliyet bedeli ile Gümrükçüoğlu’nun belirlediği bedel arasında tam 35 milyon lira fark var.

Bayraktar ailesi geçmişte Alemdaroğullları olarak tanınır ve bilinir. Kayıtlarda da bu şekilde geçiyormuş. Erdoğan Bayraktar’ın onursal başkan olduğu Alemdaroğlu derneğinin adı da buradan geliyor.


Alemdaroğlu derneğinin başkanı İrfan Altıner, kurduğu bir şirket aracılığıyla Yalıncak sahilinde Köy Hizmetleri’nin eski arazisini Milli Emlak’tan turistik tesis yapmak amacıyla tahsisle aldığı söylenmişti. Kuzey Ekspres, bu olayı aylar önce gündeme getirmiş ve arsayı alan firmanın sözleşmeye uymadığını belgeleriyle yazmıştı. Trabzon’un en kıymetli arsası daha sonra bir başka firmaya devredilmişti. Firmanın yetkilisi bizzat gazetemiz yazarı Hasan Kurt’u aramış ve bürokratik işlemleri tamamlayamadığını belirtmiş ve işlemler tamamlandığında inşaata başlanacağını açıklamıştı. Ancak, o günden bugüne arsa üzerinde bir yapılaşmaya gidilmedi.

***

Erdoğan Bayraktar, Molozda cami yaptırma işine bir hayırsever olarak soyundu. Sülalesi adına Trabzon’da iz bırakacak bir eser yapmak istemiş de olabilir. Bunu makul karşılayabiliriz. Ancak, böyle bir eseri yapmak için önce bu kentin sakinlerinden, toplumun hemen her kesiminden onay alınması gerekir. Ve ayrıca Bayraktar, caminin yapım bedelini hayırsever Trabzonlulardan karşılayacağını söylüyor. Trabzon’da bu caminin yapımı için değil bir milyon, 10 bin liralık katkı yapacak kişi sayısı iki elin parmaklarını geçmez. 65 milyonluk cami yaptırma işi Trabzonlu hayırseverlerle yapılacak bir iş değil. Cami yapımına muhtemelen İstanbul ve Ankara’dan kaynak aranacak. Oralarda hayırseverlerin kapısı çalınacak!

Caminin yapımına Trabzon Büyükşehir Belediyesi katkı verebilir. Başkan vereceğini de açıkladı. Borç harç içinde yüzen, çalışanına maaş ödemede zorluk çeken, yatırımlarını parasızlık nedeniyle gerçekleştiremeyen bir belediye bu kadar büyük bir meblağı nasıl ve hangi kaynakla karşılayacak! Başkan camiye yapacağı katkının kaynağını da açıklamalı!

***

Dün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ile görüştük. ‘Bana öyle geliyor ki biri, Erdoğan Bayraktar beye de tuzak kurdu’ iddiasında bulundu.

Yıldırımhan, TOKİ’nin Pazarkapı mahallesindeki dönüşüm projesi nedeniyle iki-üç bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Pazarkapı camisinin çevresindeki binaların yıkıldığını belirterek, ‘O bölgede bir Pazarkapı ve Çarşı camisi var. İki camimizde büyük! Pazarkapı camisinin çevresi açılıyor. Orada bunca cami varken, sahildeki dolgu alanına ve üstelik iki yol arasında yeni bir cami yapılmasını doğru bulmuyorum’ dedi. Mazhar Yıldırımhan’a, ‘Caminin yapımına başlanması için etkili bir ismin emir verdiği söyleniyor’ dedik. Yıldırımhan, ‘Ben böyle bir şey duymadım’ demekle yetindi…

***


Trabzon’un bunca çözüm bekleyen sorunu olmasına rağmen, Moloz’da dolgu alanında iki yol arasında adına ister protokol, ister VİP, ister şehir, ister Selahattin camisi densin, böyle büyük bir cami yapılması haklı olarak herkesin ama herkesin tepkisini çekiyor. Bu tepkiler, inanıyoruz ki, yakın bir zamanda sonuç verecek ve cami yapımı durdurulacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber