Trabzon’da bir haftada neler oldu? 9 Bin 483 kişi hakkında inceleme…

Trabzon’da son bir haftada yapılan uygulamalarda 9 Bin 483 kişi hakkında inceleme yapıldı.

Trabzon’da bir haftada neler oldu? 9 Bin 483 kişi hakkında inceleme…

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 22—29. Temmuz 2018 tarihleri arasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda çok sayıda araç, işyeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanlarının kontrol edildiği ve denetlendiği belirtilerek 9 bin 483 kişi hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ilgilendirmede şu ifadelere yer verildi,

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 1 şahsın Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevki sağlanmıştır. 

İlimizde genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise;

Toplam (9483) şüpheli şahsın incelenmesi yapılmış, 452 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 4 Adet ruhsatsız tabanca,  Bu tabancalara ait 226 adet mermi, 8 Adet kurusıkı tabanca, 3 Adet av tüfeği, 5 adet kartuş* (*boş fişek), 26,11 Gr. Esrar, 36 Adet Ectasy, 29 Adet Hint Keneviri, 950 Paket kaçak sigara, 56 Lt. Kaçak İçki, 1 Adet çalıntı/aranan araç, 2 Adet Delici Kesici Alet ele geçirilmiş,

Ayrıca; Değişik suçlardan arama kaydı olan (75) şahıs yakalanmış, Kayıp olduğu bildirilen (2) şahıs bulunmuş, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (55) şahsa işlem yapılmış, Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama (TCK 228) Kanuna muhalefetten (1) işyeri hakkında yasal işlem başlatılması sağlanmış, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, İntihara Teşebbüs, İşyerinden Hırsızlık, Dolandırıcılık, Uyuşturucu, Fuhuş başta olmak üzere toplam (29) olay aydınlatılmış ve  (34) şüpheli şahıs yakalanmıştır. İlimiz merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 2 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlanmıştır.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise;

Toplam (5.382) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 1.346 araç sürücüsüne toplam 342.216 TL cezai işlem uygulanmıştır. Yapılan denetimlerde 119 araç trafikten men edilmiştir. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 33 araç sürücüsüne, Ticari araç denetimlerinde ise 12 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 1.413 araç, Şehirlerarası Otobüs Şoförü ve Takoğraf denetiminde 80 araç, Motosiklet denetimlerinde 128 araç, Yolcu taşıyan araç denetiminde 246 araç, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 768 araç, Alkol denetimlerinde 709 araç kontrol edilmiştir. Alkollü olduğu tespit edilen 16 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Radarlı hız denetiminde ise 480 araca işlem yapılmıştır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber