Trabzon'da Ahilik Haftası kutlanıyor

Trabzon'da Ahilik Kültür Haftası, bu yıl. 30. kez kutlanıyor.

Trabzon'da Ahilik Haftası kutlanıyor
Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Ahilik Kültür Haftası, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yavuz buradaki konuşmasında, "Esnaflık bir kültürdür, esnaflık verilen sözün yerine getirilmesidir. Esnaflık hayatın temelidir öyle ki hayatın her alanında ve anında esnafımızın elinden çıkan ya da ürettiği malı kullanıyor ya da onun sunduğu hizmetten yararlanıyoruz. Ahilik kültürünü her zaman korumalıyız" dedi.

AHİLİĞİN YURDU TRABZON

Trabzon'un ahiliğin yurdu olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Türkiye genelinde yapılan değerlendirmelerle Trabzonumuz ahiliğin yurdu olmuştur. Biz yaptığımız işin, ustalığın hakkını veririz.

Ali Saraç büyüğümüz Türkiye genelinde marangozluk alanında yılın ahisi seçilmiştir. Hatta genel manada yılın ahisi seçilmiştir. Onu can-ı gönülden tebrik ediyorum. Takdir ediyorum. Benim babam da marangozdur, marangozlukla yoğurulan bir ailenin çocuğu olarak esnaflığı iyi bilirim. Söz zamanında ve söz verildiği gibi yerine getirilmelidir. Eğer bunu yapabiliyorsanız aldığınız parayı hak edersiniz."

Vali Yücel Yavuz, konuşmasının ardından yılın ahisi seçilen Usta Ali Saraç'a, Kalfa Musa Birinci'ye ve Çırak Umutcan Karslı'ya plaketlerini takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber