Trabzon’da 26.000 kişilik uygulama!

Trabzon’da son bir haftada 26 bin kişinin sorgulaması yapıldı.

Trabzon’da 26.000 kişilik uygulama!

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, 24 Haziran ile 30 Haziran tarihleri arasında yaptığı uygulamalarda 25 bin 969 şahsın sorgulaması yapıldı.

Yapılan sorgulama ve uygulamalar sonucunda, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 5 şahıs yakalandı, 2 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

İzmir'de aranan 1 şahıs yapılan operasyonla gözaltına alındı, işlemlerin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Trabzon genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise,

Toplam (25.969) şahsın sorgulaması yapıldı,

975 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirildi,

4 Adet Ruhsatsız Tabanca,

3 Adet Kurusıkı Tabanca,

69 Adet Fişek,

4 Adet Delici Kesici Alet,

3,56 gr Esrar,

255,58 gr Skunk Esrar olmak üzere,

3.065 Paket Kaçak Sigara,

93 lt Kaçak İçki,

200 TL Sahte Para,

1 adet Yol İzin Belgesi ele geçirildi.

Ayrıca Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yer verilen diğer bilgiler şu şekilde;

Fuhuşla mücadele kapsamında Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etme olayı ile ilgili 3 şüpheli şahıs yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 4 yabancı uyruklu bayan şahıs yakalanarak sınırdışı edilmiş, 1 yabancı uyruklu şahısa ülkeye illegal yollarla girişten 5.549 TL idari para cezası uygulanarak terke davet edilmiş ve 13 bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır.

Genel güvenliği tehdit konusu ile ilgili 1 yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edilmiştir.

Hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda 4 şüpheli şahıs yakalanmış ve üzerlerinden çıkan 2.820 TL, 2.610 ABD Doları ve 35.317 Irak Dinarına el konulmuş, farklı bir hırsızlık olayı ile ilgili 2 adet dizüstü bilgisayar ele geçirilmiştir.

6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalarda 166 adet taklit ürün ele geçirilmiştir.

Haciz kaydı bulunan 3 araç yakalanmıştır.

1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 2 konaklama tesisine toplamda 14.704 TL idari para cezası uygulanmıştır.

5326 Sayılı Kabahatler Kanunun kapsamında başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 22 şahıs hakkında idari işlem yapılmış, 15 dilenci yakalanarak zabıtaya teslim edilmiş ve 2 şahsa Yasadışı Bahisten toplamda 16.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

2 Kahvehaneye ruhsatsız faaliyet göstermekten, 1 kafe ve 1 kahvehaneye kapatma saatine riayet etmemekten, 1 kahvehaneye ruhsat dışı faaliyet göstermekten ve 1 kafeye tütün mamulleri tüketiminden işlem yapılmıştır.

Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda (64) şahıs yakalanmıştır.

Kayıp olduğu bildirilen (4) şahıs bulunmuştur.

Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, Tehdit, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, İş Kazası, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Açıktan Hırsızlık, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, Dolandırıcılık suçları başta olmak üzere (78) olay aydınlatılmış ve (315) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır.

(310) işyeri ve (459) park kontrol edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber