Trabzon'da 26 süper aile

Trabzon'da 26 koruyucu aile bulunduğu öğrenildi

Trabzon'da 26 süper aile

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Ahmet Kurt; Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.İl Müdürlüğümüze bağlı mevcut 26 Koruyucu ailemiz bulunmakta ve 33 çocuğumuzda koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır. Çocuklarımıza sağlıklı, mutlu bir gelecek hazırlayabilmek adına koruyucu aile sayımızı arttırmak için çaba sarf edip gayret ediyoruz" dedi.

Müdür Kurt; "Çalışmalarımız doğrultusunda Trabzon Valiliği önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce ve Ortahisar Belediyesi işbirliğiyle Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın Trabzon’da ilk kez konuşmacı olarak katılacağı “Koruyucu Aile Hizmetinin İslamdaki Yeri” konulu konferansa gerekli duyarlılığın gösterilmesini bekliyor, tüm Trabzon halkını konferansımıza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler