Trabzon’da 19 Gaybubet evine baskın

Trabzon’da 19 Gaybubet evine yapılan baskında 38 kişi gözaltına alındı. Operasyon anı böyle kaydedildi.

Trabzon’da 19 Gaybubet evine baskın

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ’nün Trabzon’daki 19 Gaybubet evine operasyon düzenledi. Toplamda 39 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kimlik kartı, örgütsel döküman ve para ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Trabzon’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak sürdürülen çalışmalar sonucunda Trabzon, Hatay, Giresun, İstanbul, Van, Rize Kastamonu, Erzurum, İzmir ve Ağrı illerinden işlem yapılıp aranmakta olan ve aralarında Mahrem İmam, Sorumlu Abi, Sorumlu Abla, İl İmamları, Kapatılan Şirket Yöneticileri, İş Adamı, Avukat, Bylock kullanıcıları, KHK ile ihraç Askerler, Gaybubet evlerini bulup temin eden kişilerin olduğu ve bu kişilerin firari olarak aranır durumda iken, örgüt adına faaliyetlerine devam etmek üzere Trabzon’da saklandıklarının, örgütü tekrar toparlamaya çalıştıklarının ve buralardan örgütü yönetmeye çalıştıklarının, örgütün yönetici pozisyonunda olduklarının tespit edilmesi üzerine şahısların saklandıkları 14 ayrı gaybubet evlerinde, sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyonda, Başkalarına ait kimlik kartları, atmaya yırtmaya çalıştıkları örgütsel dökümanlar, 6 Bin Euro, 9 Bin 960 Dolar, 27 Bin 980 TL para ile çok sayıda dijital materyaller ele geçirilerek incelemeye alındı..
 Bundan önce, 15.03.2018 tarihinde gene aynı şekilde Trabzon’da, yine örgüt amaçları doğrultusunda faaliyet yürüten 5 ayrı Gaybubet evine girilmiş ve 11 kişi gözaltına alınmıştı. Böylece Trabzon’da toplam 19 Gaybubet evine operasyon düzenlenmiş olup, 39 kişi gözaltına alınmış oldu.

Gözaltına alınan şahısların işlemleri TEM Şube Müdürlüğünde devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler