Trabzon'da 1 Mayıs yürüyüşü

Trabzon'da 1 mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Trabzon'da 1 Mayıs yürüyüşü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla Trabzon'da yürüyüş düzenlendi.


Yürüyüşün başalayacağı yer olan Cumhuriyet Caddesinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Katılımcılar alana polis aramasında geçirilerek alındı. 

Yürüyüşe KESK ve bagli sendikalar Halkevleri, Türk-iş ve bağlı sendikalar CHP ve teşkilatları ile CHP Emek Örgütü ve daha bir çok kuruluş katıldı. Bozkurt ve Rabia işareti yaparak tekbir getiren bir grup “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atarken, olası bir gerginliğin önlemeye çalışan polis ekipleri çevrede önlem aldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yaklaşık olarak 650 polis ve güvenlik görevlisi görev yaptı. Cumhuriyet Caddesinden başlayan yürüyüş trafiğe kapatılan Kahramanmaraş Caddesi üzerinden Atatürk Alanında bariyerlerle kapatılan alana kadar sürdü. 

KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ın 130 yıldan beri kutlandığını belirterek, “Her yıl emeğin, özgürlüğün, eşitliğin ve dayanışmanın mücadelesini veriyoruz. Küresel egemenler, emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri hep bizi ezmeye, sömürmeye yönelik vahşi baskı politikaları uyguluyorlar. Bizi birbirimize düşürüp gücümüzü zayıflatmak istiyorlar. Etnik, dinsel, mezhepsel farklılıklarımızı istismar edip bizleri kutuplaştırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından etkinliğe katılanlar davul ve zurna eşliğinde horon oynadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber