Trabzon Botanik halka tanıtılacak

Karadeniz'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Trabzon Botanik,

Trabzon Botanik halka tanıtılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar ilçesine bağlı Çamoba Mahallesi'ndeki 103 dönümlük arazide oluşturulan ve tamamlanma aşamasına gelen Trabzon Botanik, 9-14 Temmuz'da tanıtılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'a verdikleri bir sözü daha yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Trabzon Botanik'in Karadeniz'de ilk ve tek olduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Bölgemizde böylesine büyük, donanımlı, gelenlerin hiç sıkılmadan saatlerde zaman geçirebileceği, eğlenebileceği, öğrenebileceği böyle bir eser daha bulunmuyor. 9-14 Temmuz'da düzenleyeceğimiz tanıtım günleri ile resmi açılıştan önce bu dev eserimizi halkımızın ziyaretine açmış olacağız. Trabzon Botanik tanıtım günlerinde sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcilerimizin, vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak son çalışmalarımızı şekillendireceğiz."

Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in kente kazandırılması için büyük emek harcadıklarını ifade ederek, Trabzon Botanik'in şehre çok şey kazandıracağını vurguladı.

Bir turizm şehri olan, her yıl milyonlarca turist çeken Trabzon'da misafirlere ve halka Karadeniz'in en donanımlı yaşam alanını sunacaklarına işaret eden Gümrükçüoğlu, bu alanı botanik olarak şehre kazandırmak şartıyla belediyeye tahsis eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunduğunu kaydetti.

Trabzon Botanik halka tanıtılacak

Trabzon Botanik halka tanıtılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber