Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın göreve başladı

Trabzon'un yeni İl Müftüsü Osman Aydın göreve başladı.

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın göreve başladı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Müftülüğü’ne atanan Osman Aydın bugün göreve başladı.

Ayağının tozu ile İlçe Müftüleriyle toplantı yapan Osman Aydın, basın mensupları ile bir araya geldi.

İl Müftüsü Aydın bu yıl Ramazan ayının temasının “israf” olarak belirlendiğini sözlerine ekleyerek bu yıl Trabzon’da 15 camide Ortahisar ilçesinde ise 5 camide hatimle teravih namazı kılınacağını belirtti.

Müftü Osman Aydın, yaptığı açıklamada “2018 Ramazan ayına girmiş olmanın engin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 15 Mayıs Salı Akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 16 Mayıs Çarşamba günü tutulacak ilk oruç ile bu rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan ayı teması “İsraf” olarak belirlenmiştir. Bu konu camilerimizde vaazlar yoluyla halkımıza anlatılacaktır. Ramazan ayı boyunca camilerimizde icra edilmek üzere, özel Vaaz İrşat Programlar hazırlanmıştır. Ramazan ayı Münasebetiyle camilerimiz ve müştemilatı ile ilgili bakım, onarım ve temizlikleri ile ilgili tedbirler alınmıştır. Şehit, gazi ailelerine yaşlılara, sevgi evlerindeki yetim çocuklarımıza, emekli personelimize, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara yönelik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar programı yapılacaktır. İlimizde bu yıl 15 camide, Ortahisar ilçemizde 5 camide hatimle teravih namazı kılınacaktır. Bu camiler Hacıkasım Cami, 1 Nolu Beşirli Cami, Çukurçayır Muradiye Cami, Konaklar Mahallesi cami, Erdoğdu Mahallesi Merkez Cami. Bütün camilerimizde mukabele okunacaktır. Ramazan-ı Şerif-i belirlenen tema çerçevesinde idrak ederek, ülkemiz, İslam Coğrafyası ve İnsanlık alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz eder Bütün halkımızın Ramazan-ı Şerif-ini tebrik ederim” dedi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber