Trabzon EMO'da Çavdar ve ekibi iddialı: Değişim zamanı geldi

25 Şubat’ta yapılacak kongre için çalışmalarını sürdüren EMO Trabzon Başkan adayı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar ve ekibi yaptığı açıklamayla, “emekleyen değil, yürüyen değil, koşan bir Türkiye istiyorsak yapılanlar yeterli diyemeyiz” mesajı verdi.

Trabzon EMO'da Çavdar ve ekibi iddialı: Değişim zamanı geldi

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Trabzon şubesi adaylarından Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar’ın ekibinden oluşan Doğal Oluşum Grubu, EMO’nun daha dinamik bir ekiple birlikte yerli ve milli anlayışa odaklı çalışmalar yapılması için yönetime aday olduklarını açıkladı. 

 
25 Şubat’ta yapılacak kongre öncesinde yazılı açıklama yapan Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, Doğal Oluşum Grubu olarak hem mesleğin hem de Türkiye'nin geleceği için çalışacaklarını duyurdu. 
 
Oda yönetimine talip olan Çavdar ve ekibi, meslek odalarının kurulma amacının mesleğin gelişimi ve meslek mensuplarının yaşam standartlarının yükseltilmesi olduğunu hatırlattı.

Meslek odalarının ülkesine ve milletine karşı bu anlamda sorumluluğu olduğunu ifade eden Çavdar ve ekibi, açıklamalarında şunları belirtti: “Devletimizin ortaya koyduğu 2023–2053–2071 vizyon hedeflerine ulaşılmasında ülkemizin yetişmiş beyinlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Yerinde sayan, üretmeyen, sorunlara çözüm bulamayan değil, aksine araştıran, geliştiren, üreten ve hedeflerine koşar adım yaklaşan bir Türkiye için elektrik mühendisleri odası gibi, teknolojinin tam da merkezindeki oluşumun büyük sorumluluğu vardır.
 
Türkiye’nin en üst düzey beyinleri üyelerimiz ise, bizim ülkemiz adına yükümüz çok daha ağıdır. Bunu böyle hissetmeliyiz. Yüksek seviye potansiyelimizle ülkemize milletimize hizmet etmek tek gayemiz olmalıdır. Bu sebeple Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin geride kalan süre içindeki yönetimlerine teşekkür ediyoruz. Ellerinden geleni yapmak için gayretleri olmuştur. Ancak biz emekleyen değil, yürüyen değil, koşan bir Türkiye istiyorsak yapılanlar yeterli diyemeyiz.
 
Bu nedenle;
 
* Türkiye’de Elektrik Mühendisleri Odaları arasında en az eğitim verilen şubesi unvanını elinde tutuyorsa,
* Elektrik ve elektronik gibi teknolojik tüm gelişmelerin merkezindeki bilim dalına ve onun uygulayıcılarına sadece bir sekreterden oluşan personel yapısıyla hizmet ettiğini zannediyorsa,
* Sahip olunan üye yapısını değerlendirerek mesleki gelişmeleri ve teknolojik atılımları takip eden ve üyelerine rehberlik yapabilen konumda değilse,
* Yeni mezun mühendisleri adeta yapa yalnız bırakıp, Türkiye çapında istihdamı ve diploma haklarının elde edilmesi için genel merkez ve diğer platformlarda mücadele vermiyorsa,
* Üye veri tabanının dahi sağlıklı şekilde oluşmadığı, kimin ne iş yaptığının veya hangi konuda uzmanlığı olduğunun bilinmemesi ile sorunlar karşısında çözümsüzlük meydana getiriyor ve yeni mezun mühendislere de iş fırsatları oluşturamıyorsa;
* Enerji üretimi ve iletimi alanında en önemli konumda yer alan Doğu Karadeniz bölgesinde, üretim faaliyeti yapan işletmelere bilimsel rehberlik yaparak Üretim-Çevre dengesinde ülke menfaatine odaklı politikalar geliştiremiyorsa.
* SMM (Serbest Müşavir Mühendis) düzenlemelerini teknolojik gelişmelere göre yeniden yapılandırıp ülke ve üye yararına uygun hale getirip elektronik, biyomedikal, haberleşme ve kontrol alanına mühendis yetkisi veremiyorsa,
* Benzer birçok odanın var iken üyelerinin bir araya gelebileceği, tecrübe ve bilgi kaynaşmasının yapılabileceği sağlıklı ve adına yakışır mekanı halen daha bulunmayan bir şube yönetiminin artık değişim zamanı gelmiştir.
 
Enerjisi adında saklı Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin; Devletimizin Milletiyle birlikte koşmaya başladığı bu zamanda mühendis bilgisi ve zekasını da yanına alarak, gerçek manada bağımsızlık için yerli ve milli bir anlayışa odaklanmış, teknolojiyi satın alan değil teknolojiyi geliştiren, şikayet eden değil çözüm bulan, dinamik ve çok daha hızlı koşacak bir ekibe ihtiyacı vardır”

 
Prof Dr. İsmail Hakkı Çavdar’ın yönetim listesinde yer alan isimler:
 
Asil üyeler
 
Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar
Kadir Başat Çolak
Yusuf Tandoğan
Oktay Gül
Ali Osman Kalyoncu
Mehmet Mazlum
S. Samet Cevahir
 
Yedek üyeler
 
Özgür Karadeniz
Dr. Zeynep Hasırcı
Oğuzhan Nişancı
Samet Soğuksulu
Hüseyin Torlak
Mine Hekimoğlu
Ertuğrul Ustaömer
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber