Trabzon Emniyeti'nden operasyon

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan operasyonlarda çok sayıda suç unsuru ele geçirilerek cezai işlem uygulandı. 

Trabzon Emniyeti'nden operasyon
Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonlarda 1 haftada 14.269 şüpheli şahıs ile birlikte 359 yabancı uyruklu şahsın detaylı denetim ve kontrolü yapıldı. Bu denetimlerde 10 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 407 adet mermi, 2 adet kayıt dışı kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız Mauser tüfek ve bir adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet çalıntı araç, 53 gram uyuşturucu madde ve 87 litre kaçak içki ele geçirildi. 

Terörle Mücadele kapsamında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik 19 Gaybubet evlerinde gerçekleştirilen operasyonda 39 kişi gözaltına alındı. 

Yine bu operasyonlarda değişik suçlardan arama kaydı olan 87 şahıs yakalanırken, başta kamu düzeni ve halkın huzurunu bozucu hareketler olmak üzere 67 kişiye Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapıldı.

Hırsızlık, uyuşturucu madde, kasten yaralama, dolandırıcılık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçlar başta olmak üzere toplam 30 olay aydınlatılırken bu olayların şüphelisi 45 kişi yakalandı. 

TRAFİKTE HATAYA AF YOK

Trabzon Emniyet Mdüürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince kent genelinde yapılan 1 haftalık denetimlerde 5.938 araç ve sürücüsü kontrol edilirken 1813 araç sürücüsüne 397.127 TL ceza kesildi. Bu cezalar kapsamında 120 araç trafikten men edilerek, çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 53 araç sürücüsü ile ticari araç denetimlerinde 97 araç sürücüsüne trafik yönünden idari para cezası kesildi.

Yine emniyet kemeri denetiminde 1725 araç, şehirlerarası oobüs şoförü ve takograf denetiminde 166 araç, motosiklet denetimlerinde 35 araç, yolcu taşıyan 536 araç, yük taşımacılığı yapan 674 araç, alkol denetimlerinde ise 982 araç kontrol edildi. Bu denetimlerde alkollü olduğu tespit edilen 14 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, radarlı hız denetiminde ise 291 araca işlem yapıldı. Okul servis araçları denetiminde ise 117 servis aracı denetimden geçirildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler