Trabzon ekibi küme düştü: “Herkes rahatlasın artık”

Trabzon İdmanocağı Bayan Voleybol takımı küme düştü.

Trabzon ekibi küme düştü: “Herkes rahatlasın artık”

TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan Vestel Venus Sultanlar Ligi Baraj Etabı (Ligden Düşme)’nı son sırada tamamlayan Trabzon İdmanocağı Bayan Voleybol takımı küme düştü.


İdmanocağı Başkanı Metmet Öz, yaptığı açıklamada “İdmanocağı Voleybol Takımı küme düştü.  Herkes rahatlasın artık.” diyerek şu ifadelere yer verdi;

"İdmanocağı yönetimi olarak voleybol takımını üç yıl boyunca  1. Ligde tuttuk. İdmanocağ’ının adını Avrupaya taşıdık.  Ne yazık ki spor şehri Trabzon, bu voleybol takımının bir yıl taşıyamadı ve takım küme düştü. Bu küme düşmenin sorumluluğu yönetim kurulu olarak bize aittir. Sezon başı bir kurum ile yaptığımız sponsorluk anlaşması, ülkemizde yaşanan olumsuzluklar sonucu son hafta iptal edildi.  Böylece yaşadığımız sorunlar oluştu.   

Kadın Voleybolu, Türkiye’nin uluslararası alanda en başarılı olduğu spor branşıdır.  İdmanocağı bu branşta dev kurum takımları Trabzon’a getirdi ve Trabzon seyircisine izletti.  Güzel bir voleybol seyircisi ve sevgisi oluşmaya başlamıştı. Yazık oldu çok yazık. Trabzona hiç ama hiç yakışmadı.

Trabzon bir spor şehridir. Trabzonda spor olarak futbolun yeri çok farklıdır. Bu nedenle Trabzonspor ve futbolun raitingi yüksektir. Bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının ilgi odağı bu alan ve kurum olmaktadır. Dolayısıyla, Trabzonspor ve futbolun sorunlarına, daha fazla ve hızlı çözüm üretilmektedir.  

Maddi sorunlar dışında, Trabzon merkezinde salonda çalışma sıkıntısı bile yaşadık. Bu konuda Spor il müdürü ile karşı karşıya geldik. Trabzon’un merkezde sadece bir adet spor salonu vardır. Bu salon, spor, sergi ve kongre salonu olarak kullanılmaktadır. Kongre ve sergilerden artan zamanların dışında spor için tahsis edilmektedir.  Salonun tahsisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün tercihlerine göre yapılmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve  Spor il Müdürümüz hentbol kökenli olduğu için öncelik hep hentbole verilmiştir. Öyleki ilde ne kadar hetbol organizasyonu varsa  19 Mayıs Spor salonuna toplanmıştır.  Kalan zamanlar ise diğer branşlara verilmiştir.

 Spor Genel Müdürlüğümüzün çıkardığı genelge dayanak gösterilerek, takımımız antrenmanlarından ücret alınmıştır. Bu genelgeyi, Türkiye’de uygulayan başka bir il müdürlüğü varmıdır?  Bizlerin, çevre ilerden yaptığı araştırmalara göre yoktur.  
Hiç unutmuyorum dört yıl önce 2. Ligde şampiyon olup 1. Lige çıktığımız zaman havaalanında, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından çiçeklerle karşılanmıştık. Daha sonraki süreçte kendisini ne sağımızda, ne solumuzda, ne önümüzde nede arkamızda görebildik.  Bu takım, Balkan kupası şampiyonu oldu ve Trabzonda  Eurochallenge  kupası finali oynandı. Kendisini tribünde bile göremedik.

Bu yıl yaşanılan süreçte bizlere kısmen yardımcı olmaya çalışan değerlerimiz de vardı, onlara haksızlık edemeyiz.  Ağabeyimiz sayın Faruk Özak,   İç İşleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu, millet vekillerimiz sayın Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Ortahisar belediye başkanımız sayın Ahmet Metin Genç, İlçe başkanımız sayın Temel Altunbaş ve Trabzonspor yönetim kurulu üyemiz Nevzat Aydın’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sponsorluk desteği veren İmperial Hastahanesi yönetim kuruluna ayrıca teşekkür ediyoruz.  Gerisi bir hoş tebessüm ile sırtımızı sıvazladı, bazıları ise sadece eleştirdi...”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber