Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısı

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salona girer girmez tüm meclis üyeleri ile tokalaştı hayırlı olsun dedi.

Salona girerken resmi koruması da eşlik etti ve başkan Zorluoğlu çıkana kadar salondan ayrılmadı. Zorluoğlu hayırlı olsun konuşması yaptıktan hemen sonra gündeme geçildi. Gizli oylama ile katip üyeler seçildi.

Başkanlık Divanı Seçimlerinde Belediye Meclis Başkan Vekili 64 oyla Atilla Ataman seçildi. (5 oy boş çıktı)

Meclis İkinci başkan vekilliğine 64 oyla Mehmet Karaoğlu seçildi. (5 oy boş çıktı)

Katip üyeliklerine 60’ar oyla; Ali Osman Çoban Seda Beşir seçildi.

Meclisin ilk toplantısına Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da katılarak takip etti.

Encümen üyeliklerine Ak Parti önerisiyle; Emre Akgün Şener Kibar Mehmet Tayar Hüseyin Alioğlu Hasan Çebi seçildi.

5 kişi olan komisyonların 7 kişi olması için önerge sunan CHP’nin bu önerisi reddedildi.

İmar Komisyonu üyeliklerine; Hüsnü Akkan Hüseyin Özderya Mustafa Yaylalı Murat Güney Oktay Ulusoy Seçildiler.

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine; Seyfullah Kaya, Ömer Köroğlu, Ömer Hacıbektaşoğlu, Hasan Bahçekapılı, Enver İskenderoğlu seçildiler.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Tahsin Bayrak, Murat Üçüncü, Güngör Hami Aydın, Ali Osman Çoban, Mustafa Bayındır.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerine; Ömer Faruk Adıgüzel, Ersin Akyol Ahmet Salih Birincioğlu Erol Nural Ömer Çakıroğlu Seçildiler.

Ulaşım Komisyonu üyeliklerine; Şaban Bülbül Kenan Bağçiçek Mehmet Öztürk Ali Bayram Tanrıverdi Ahmet Seyit seçildi.

Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu Seda Beşir Zekeriya Karaçengel Adnan Aydın Necmettin Özkul Enver İskenderoğlu

TRABZON BB. MECLİS TOPLANTISI'NI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

TOPLANTIDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

Saygıdeğer İlçe Belediye Başkanlarım Ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerim,

Basınımızın Kıymetli Mensupları

Değerli Konuklarımız,

Büyükşehir Belediyemizin İlk Meclis Toplantısına Hoş Geldiniz, Safalar Getirdiniz. Sizleri Sevgi Ve Saygılarımla Selamlıyorum.

31 Mart Yerel Seçim Sonuçlarının Şehrimiz Ve Ülkemiz İçin Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ediyor, İlimiz Genelinde Yeni Seçilen Belediye Başkanlarımızı, Meclis Üyelerimizi Ve Muhtarlarımızı Gönülden Kutluyor Ve Millete Hizmet Yolunda Hepinize Üstün Başarılar Diliyorum.

Bu Vesileyle Seçimlerin İlimizde Adil Bir Şekilde, Huzur Ve Güven İçerisinde Gerçekleşmesi İçin Emek Sarfeden İl Ve İlçe Seçim Kurullları Başkan Ve Üyeleri İle Sayın Valimizin Şahsında Güvenlik Kuvvetlerimize Teşekkür Ediyorum.

Yine Gerek Kampanya Döneminde, Gerekse Seçim Günü Ve Sonrasında Çok Olgun Ve Demokrat Bir Tavır Sergileyerek, Neredeyse Hiçbir Hadise Yaşanmadan Bu Süreçlerin Aşılmasını Sağlayan Tüm Siyasi Partilerimize Ve Partilerimizin Değerli Yöneticilerine Teşekkür Ediyorum.

Ayrıca Bizlere Güvenerek Trabzon’a Hizmetkarlık Etme Sorumluluğunu Veren Kıymetli Trabzon Halkına Da Şükranlarımızı Arz Ediyorum.

Değerli Hazırun

Fatih Sultan Han’ın Fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın Doğduğu Ve Büyüdüğü Ülkemizin En Önemli Merkezlerinden Birisi Olan Trabzon’a Ve Kıymetli Hemşerilerimize Hizmet Etmek Bizim İçin Büyük Bir Onurla Birlikte Çok Önemli Sorumlulukları Da Beraberinde Getirmektedir.

Bu Sorumlulukların Bilincinde Olarak Çıktığımız Bu Kutlu Yolda, Yönetimdeki Temel Yaklaşımımız İnsanı Merkeze Alan, Hukuk, Adalet Ve Hakkaniyet Ölçülerine Sıkı Sıkıya Bağlı, Hesap Verebilen, Toplumun Tüm Kesimlerini Bila İstisna Kucaklayan, Katılıma Açık, Güler Yüzlü Bir Yönetim Olacaktır.

Yönetim Geleneğimizin Önemli Bir Unsuru Olan İstişareye Açık Olacak, Sorunları Mutlaka Taraflarıyla Konuşarak, Görüşerek Çözme Gayreti İçerisinde Olacağız.

Gönül Belediyeciliği Hedefimize Uygun Olarak, Makamda Oturan Değil, Daha Çok Alanda, Sahada, Vatandaşımızın Arasında Olmaya Özel Önem Vereceğiz.

Bunlara İlaveten, Büyük Bölümü Belediyelerle İlgili Olan Devlet Tecrübemizin Her Bir Zerresini, Trafik Ve Ulaşımdan Çevre Altyapılarına, Kentsel Dönüşümden Kırsal Kalkınmaya, Yeni İstihdam Alanları Açmaktan Gençlik Ve Spora, Turizmden Sosyal Ve Kültürel Faaliyetlere Ve Dezavantajlı Gurupların Refahından Sosyal Yardıma Kadar Halkımızın Hayatını Kolaylaştıracak Yeni Projelerin Hazırlanıp Uygulamaya Geçirilmesi İçin Harcayacağız.

Bölgesinin Lideri Olan İlimizi Daha Yaşanabilir Bir Marka Şehir Yapma Yolunda Sayın Bakanlarımız Ve Sayın Milletvekillerimiz Başta Olmak Üzere Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Üniversitelerimiz, Meslek Odalarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Muhtarlarımız, Kanaat Önderleri Ve Basın Ve Medya Kuruluşlarımızla Sürekli Beraber Çalışacak Ve Trabzon’u İnşallah 2023 Türkiye’sine Birlikte Hazırlayacağız.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Malumlarınız, Belediyeler Halka En Yakın Yönetim Birimleri Olarak, Bir Taraftan Sundukları Hizmetlerle Halkın Mahalli Müşterek İhtiyaçlarını Karşılayan, Diğer Taraftan Da Yerel Demokrasiyi Tüm Unsurlarıyla Hayata Geçiren Çok Önemli Kurumlardır. Esasında, Vatandaşlarla Devlet Kurumları Arasındaki İlişkinin Büyük Bölümü Belediyeler Üzerinden Gerçekleşmektedir.

Belediye Meclisi De Belediyenin En Önemli Karar Organı Olarak, Hem Şehrin Önceliklerinin Belirlenerek Geleceğinin Şekillendirilmesinde Startejik Öeneme Sahiptir, Hem De Belediye Hizmetlerinin Etkin, Verimli, Süratli Ve Kaliteli Biçimde Sunulmasında Anahtar Rol Oynamaktadır.

O Nedenle Bugün İlk Toplantısını Gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin, Şehrimizin Her Bakımdan Gelişmesi, Kalkınması Ve Çok Daha Yaşanabilir Bir Şehir Haline Getirilmesi Noktasında Tarihi Bir Sorumluluğu Bulunmaktadır.

Ben Bu Sorumluluğu Bihakkın İfa Edeceğimize Ve Trabzonumuzu Daha Güçlü Ve Müreffeh Bir Şehir Haline Getireceğimize Yürekten İnanıyorum.

Bu Yolda, Başta Şahsım Olmak Üzere, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin Tüm Yönetim Kadrosunun Meclisimizin Emrinde Olduğunu İçtenlikle İfade Etmek İsterim.

Bu Ayki Toplantılarda Hem Meclisimizin Divanı, Başkan Vekilleri, İhtisas Komisyonları Ve Diğer Komisyonları Şekillenecek, Hem De Belediye Hizmetleri İle İlgili Bazı Acil Konuları Görüşüp Karara Bağlayacağız İnşallah.

Ayrıca, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin Mevcut Durumu, Personel Yapısı, Mali Durumu, Devam Eden Önemli İşleri İle İlgili Olarak Da Meclisimize Bir Sunum Yaparak Sizleri Bilgilendireceğiz.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle Açılışını Yaptığımız Meclisimizin Şehrimize Hayırlı, Faydalı Hizmetler Yapmasını Yüce Mevladan Niyaz Ediyor, Sizlere Yürekten Başarılar Diliyor, Tekraren Sizleri Sevgi Ve Saygıyla Selamlıyorum. Allah Yar Ve Yardımcımız Olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber