Trabzon Botanik Parkı - Başkan Gümrükçüoğlu basın mensupları ile buluştu

Başkan Gümrükçüoğlu Botanik Park'ta gazeteciler ile bir araya geldi.

Trabzon Botanik Parkı - Başkan Gümrükçüoğlu basın mensupları ile buluştu

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çamoba'da yeni yapılan ve Ağustos'ta açılması planlanan Trabzon Botanik'i basın mensuplarına tanıttı. Botanik Park çalışmasıyla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dün, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen teleferik projesi hakkındaki sorulara açıklık getiren Gümrükçüoğlu, Maçka'ya ihaleye açılan teleferik çalşmasının bölgeye büyük maddi getirisi olacağını vurguladı. Gümrükçüoğlu, Trabzon merkezine teleferik yapılması düşünüldüğünü şöyle söyledi: "Trabzon'un Doğu'sunu ve Batı'sını görecek şekilde Pazarkapı Mahallesi'nden Atatürk Köşkü'ne kadar teleferik projemiz gündemde. Bunun için alt yapı çalışmalara başladık. Trabzon'a şehir içi teleferik düşünülebilir. Teleferik önemli finansal masrafı olan yatırımlardır. 80 ila 100 milyon TL'ye mal olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden sürdürülebilir olması önemli. "

Botanik Park projesi için uzun süredir çalıştıklarını anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, özellikle son 70 günde yoğun çalışmalar yapıldığını belirtti. Fıskıyeler ve havuzların Botanik Park'a ayrı bit güzellik kattığını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Trabzon Botanik Türkiye’de iki örneği olan dönüşümden biri. Trabzon Botanik bizim toplumda eksiklerimizi de yazan, toplumun bizimle aramızda iletişimi olan basın yayınımız sayesinde gelişiyor. Bu da basın yayının katkılarıyla tüm Trabzon’un ortaya koyduğu bir çalışma. Burası 103 bin metrekare, 10 hektarın üzerinde bir alan. buranın dışındaki yerler özel mülkiyette. Yüksek meblağları bulan kamulaştırma veya karşılıklı anlaşmalarla bu arazi arzu halinde gelecekte genişletilebilir. Mimar Sinan kulesini ilk önce çok yüksek yapalım diye düşündüler sonra vazgeçtiler. Kompozitle düzenlenecek alanımıza önem veriyoruz. Burada oyunlarımız sergilenecek. İnsanımızın buraya değer vermesini istiyoruz. Burası Trabzon'dan dünyaya mesaj verecek. Botanik'i merak edenler, görmek isteyenler için 9-14 Temmuz tarihlerini tanıtım haftası yapmış olduk. Parkımızın nihai açılışını Ağustos sonu diye vaat etmiştik, o zamana kadar da inşallah yapacağız." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber