Trabzon Barosu'ndan Beşikdüzü Belediyesi'ne 'Ahır' tepkisi

Beşikdüzü Belediyesi'nin yıkılan Beşikdüzü Köy Enstitüsü'ne 'ahır' diyerek web sitesinde yayınlamasına tepki yağıyor.

Trabzon Barosu'ndan Beşikdüzü Belediyesi'ne 'Ahır' tepkisi

Trabzon Barosu, Beşikdüzü Belediyesi'nin, yıkılan Beşikdüzü Köy Enstitüsü'nü 'ahır' olarak nitelendirmesini kınayarak özüre davet etti. 


Haber61.net'in gündeme getirdiği olayda, AK Partili Beşikdüzü Belediyesi'nin web sitesinde, 2015'te yıkılan Beşikdüzü Köy Enstitüsü'nün yerine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 10 katlı yurt inşaatı yapımının başladığı haberi,  "AHIRLARI YIKTIK YURT YAPIYORUZ" ifadeleriyle duyuruldu. Haber metnini yazan kişinin yaklaşımından ve belediyenin konuya göz yummasından rahatsız olan vatandaşların tepkisi gecikmedi. Beşikdüzü Köy Enstitüsü için kullanılan ifadeyi 'hakaret olarak' niteleyen vatandaşlardan şikayet yağarken Trabzon Barosu yazılı açıklama yaparak Beşikdüzü Belediyesi'ni kınadı. 

"TRABZON HALKINDAN ÖZÜR DİLEYİN"

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Beşikdüzü Belediyesi'ni kullanılan ifade için özür dilemeye davet ederek şunları belirtti: 

"Beşikdüzü Köy Enstitüsü 1940-1945 yılları arasında Cumhuriyet Devrimleri doğrultusunda aydın öğretmenler yetiştirmiş tarihi bir misyonun uygulandığı, varlığı ve yetiştiği öğretmenlerle Trabzon ilimizin gurur duyduğu bir yerdir.
 
Bu anlamda Trabzon Beşikdüzü Köy Enstitülüsünü sadece bina olarak görmek, Trabzon'a ve Beşikdüzü'ne verdiği haklı gururu hissetmemek cehaletle bile açıklanamayacak bir durumdur. Söz konusu alanın tarihi misyonuna uygun olarak muhafaza edilmemesi zaten üzüntü vericiyken, köy enstitüsünün kurulu olduğu ilçenin Belediyesi tarafından bu alanın ahır olarak nitelendirilmesi, Cumhuriyeti ve onun aydınlanma felsefesini anlamamak ve tarih bilincinin eksikliğini göstermekten başka birşey değildir. Beşikdüzü Belediyesini Trabzon halkından özür dilemeye davet ediyoruz." 

HABER HALA DURUYOR

Öte yandan, 8 Ocak Pazartesi günü yayınlanan ve dün kamuoyuna yansıyan haberde, tüm tepkilere rağmen belediyenin web sitesinde düzeltilmeden duruyor olması dikkatlerden kaçmadı. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber