Tomurcuk Vakfı çocukları Selim ve Kerem Akgün'ün misafiri oldu

İstanbul'da faaliyet gösteren ve down sendromlu çocuklarla ailelerini aynı çatıda buluşturan Tomurcuk Vakfı çocukları Trabzon'a geldi. Selim ve Kerem Akgün'e misafir olan down sendromlu çocuklar Trabzon'a hayran kaldı.

Tomurcuk Vakfı çocukları Selim ve Kerem Akgün'ün misafiri oldu

İstanbul Tomurcuk Vakfı'nın düzenlediği bir etkinlik için Pazartesi günü Trabzon'a gelen down sendromlu çocuklar Akgün ailesinin misafiri oldu.


Trabzon'da Selim Pastanesi sahibi Selim Akgün ve oğlu Kerem Akgün'ün misafirperverliği ile karşılanan down sendromlu çocuklara  'Beyaz Saçlılar Orkestrası' özel bir konser verdi. 'Beyaz Saçlılar'ın şarkılarıyla dans ederek gönüllerince eğlenen çocuklar unutulmaz bir gece yaşadı. Trabzon'da karşılaştıkları yakın ilgiden mutlu olan down sendormlu çocuklar Trabzon'a hayran kaldı. 


Tomurcuk Vakfı çocukları Selim ve Kerem Akgün'ün misafiri oldu
Tomurcuk Vakfı çocukları Selim ve Kerem Akgün'ün misafiri oldu



TOMURCUK VAKFI NEDİR? 

Tomurcuk Vakfı, zihinsel engelli çocuk ve gençlerin aileleri tarafından 2010 yılında kurulmuştur. Zihinsel engelli bireylerin sosyalleşmeleri, topluma rahatlıkla entegre olmaları ve üretime katılarak hayatlarını sürdürmelerine yönelik çalışmalar yapmaktadır. Vakfın, engelli bireylerin ailelerinin kaybından sonra yaşamlarını sürdürecekleri Yaşam Yerleri ile çalışmaları da devam etmektedir. İstanbul Ataşehir ilçesinde 6 katlı bir binada faaliyet gösteren vakfa ait Özel Tomurcuk Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır. Merkezden hizmet alan öğrenciler, Vakıf Atölyelerinden de haftada 2 tam gün yararlanmaktadır. Gençlerin, vakfın El Sanatları, Mum ve Resim Atölyeleri'nde öğretmenleri eşliğinde yaptıkları ürünler, çeşitli organizasyonlarda değerlendirilmekte ve yine engelli bireyler için kullanılmaktadır.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber