THY'nin Maçka Uçağı ilç seferini yapamadan arıza verdi

THY'nin Eren Bülbül anısına Maçka adını verdiği uçağın camları eridi.

THY'nin Maçka Uçağı ilç seferini yapamadan arıza verdi

THY’nin çatısı altına giren, B787-9 Dreamliner modeli Boeing uçağında yer alan cam kenarlarındaki malzemeler, tanıtım yapıldığı sırada, spot ışıkların yaymış olduğu sıcaklığa maruz kalırken eridi. 

THY 26 Haziran günü Boeing fabrikasında yer alan Boeing B787-9 uçağını teslim almıştı. Yani bundan 4 gün önce. Çok büyük bir heyecanla filoya dahil edilen uçak, tanıtım filmi çekimleri yapılırken, saatlerce spot ışıkların yaymış olduğu sıcaklığa maruz kaldı. Durum böyle olunca cam kenarlarında yer alan malzemelerin birçoğu eridi.

Çekim sırasında meydana gelen deformelerden sonra, malzemelerin ve eğitimli olan personellerin yer almaması üzerine durum düzeltilemedi. THY personellerinin 8 Temmuz gününe kadar uçağı onarmaları gerektiği belirtildi. Bunun üzerine ABD’den teknik bir ekip ile malzemelerin getirileceği ifade edildi.

THY’nin çatısı altına giren yeni Maçka uçağının ismi ise, Trabzon ilimizde teröristlerin şehit düşürdüğü Eren Bülbül’ün memleketinden geldiğini ifade edelim. Uçağın ilk seferi ise açıklamalara göre, 8 Temmuz günü 150 kişi ile Trabzon’a yapılacak ve Eren Bülbül’ün mezarının ziyaret edileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber