Tecavüzcü dediler, asıl suçlu bakın kim çıktı?

Giresun’un Güce ilçesinde 2012 yılında yaşanan bir tecavüz olayında tutuklanan Adem Efe, 1 yıl 9 gün suçsuz yere hapis yattığını belirterek, tecavüze uğrayan B.Y.’nin 2 yıl sonra gerçek tecavüzcüyü itiraf ettiğini söyledi. Efe, kendisine iftira atan genç

Tecavüzcü dediler, asıl suçlu bakın kim çıktı?
Giresun’un Güce ilçesinde 2012 yılında yaşanan bir tecavüz olayında tutuklanan Adem Efe, 1 yıl 9 gün suçsuz yere hapis yattığını belirterek, tecavüze uğrayan B.Y.’nin 2 yıl sonra gerçek tecavüzcüyü itiraf ettiğini söyledi. Efe, kendisine iftira atan genç kızın da yargılanmasını istedi.
 
Suçsuz yere 1 yıl 9 gün cezaevinde yattığını belirten Adem Efe, kendisinin suçsuz yere 30 yılla yargılandığını fakat iftira atanların ve gerçek tecavüzcünün ise ceza almadığını söyledi. Olayın olduğu yıl Trabzon’da inşaatlarda çalıştığını ve olayı ifade vermek üzere geldiği karakolda öğrendiğini belirten Efe, bahsi geçen yıl köye bile gitmediğini söyledi. Efe kendisine telefonla karakoldan çağrıda bulunduklarını ve karakola gittiğinde olayı öğrendiğini kaydetti. Tahlil yapılmasını istdiğin ama yapılamadığını belirten Efe, tecavüzün gerçekleştiği eve girişin imkansız olduğunun keşif raporlarında çıktıktan sonra beraat kararıının verildiğini kaydetti.
 
Cezaevinde 1 yıl 9 gün kalıp çıktıktan sonra kızın gerçeği açıkladığını söyleyen Efe, " Bende bu kişileri dava ettim. Ardından kız itiraf etmeye başladı. Kıza sadece tazminat davası açabildim. Hiçbirisi ceza almadı. Bu benim vicdanımı rahatsız ediyor. Yok yere bana iftira attılar, bunun da bir cezası olmalı. Mahkeme kıza 6 ay ceza verse de yaşı küçük olduğundan ve temiz sicilinden dolayı beraat etti. Bu suçu benim üstüme yıkmaya çlıştılar." ifadelerine yer verdi.
 
Yok yere cezaevinde kaldığını ve hem maddi hem de manevi olarak aşırı derecede yıprandığını kaydeden Efe "Bu olaylardan dolayı o yıl fındığımızı toplayamadık. Hem toplamayamadık hem temizleyemedik. Annem ve babam yaşlı oldukları için ilgilenemediler ve fındığımız zayi oldu. Hapse girdiğimde 60 -70 bin TL masrafım oldu. Çıktıktan sonra belli bir kesim bana yanaştı. İnsanlarla olan diyaloğum bozuldu. Ömrüm boyunca bunu yaşamak zorundayım" dedi.
 
Her zaman evlilik planının olduğunu ancak hayatındaki kişinin ailesi böyle bir suçtan hapiste yatan birine kız vermeyeceklerini söyleyen Efe " Bu olaydan sonra hayatıma kimse girmedi. Kız arkadaşım içeriden çıktığımda evlenmişti. Zevk için insana bu yapılmaz, ben bir kız ve oğlanın zevki için hapiste yattım. Beni 25 -30 yılla yargılarken mahkeme kıza 6 ay ceza verdi. O kızın da aynı şekilde yargılanması gerekir. Onların da ceza almasını istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Cinsel istismara uğrayan kızın babası Ercan Y. ise daha önce yaptığı bir açıklamada kızının iki yıl evvel akrabaları H.G. tarafından tecavüze uğradığını söyleyerek " Sonrasında ise suçsuz olan Adem'in adını söyleyerek 1 yıl hapis yatmasına sebep oldu. Ben gerçek tecavüzcüyü sonradan öğrendim. Kızımı tehdit etttikleri için böyle birşey yapmış. Suç duyurusunda bulunduktan sonra mahkeme iftira atılan kişiye 2 yıl hapis verirken asıl suçluya deliller yetersiz olduğu nedeniyle serbest bırakılmasına karar verdi" ifadelerini kullanmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber