Tapu Harcı indirimi sürekli hale gelsin

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası, Bakanlar Kurulu Kararı ile Tapu Harcında yapılan indiriminin sürekli hale getirilmesini istiyor.

Tapu Harcı indirimi sürekli hale gelsin

Haber61- Haber Servisi

Bakanlar Kurulu’nun daha önce aldığı karar ile birlikte konut veya iş yeri almak isteyenlerden Yüzde 4 olarak alınan Tapu harcı yüzde 3’e düşürülmüştü. Örneğin satış bedeli 300 Bin TL olan bir daire için 6 Bin TL alıcı, 6 Bin TL satıcı olmak üzere toplamda 12 Bin TL öderken, hükümetin Mart ayında başlatmış olduğu bu kampanyadan dolayı 31 Ekim 2018 tarihine kadar alıcı yüzde 3, satıcı yüzde 3 olmak üzere toplamda 9 Bin TL ödüyor ve böylelikle 3 Bin TL vatandaşın cebinde kalıyor.

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar odası başkanı Ayhan Taflan yaptığı açıklamada uygulamanın sektördeki durgunluğun giderilmesinde ciddi katkı sağladığını belirterek, bunun kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Taflan “Tapu harçlarında yapılan indirim konut ve işyeri satışlarını kapsadığından arsa ve arazilerdeki satışları kapsamamaktadır. Tapu harcı indirimi kampanyası için son gün olan 31 Ekim 2018 tarihin süresinin uzatılması gerektiğini düşünmekteyiz. Düzenlenen bu uygulamanın sektördeki durgunluğun giderilmesine ciddi katkı sağladığı ve bunun akabinde bu uygulamanın şart olduğu aşikardır. Bu uygulamanın sadece bununla sınırlı olmaması, hatta geçici olarak toplamda yüzde 3'e düşen vergi indirimin toplamda yüzde 2’lere inmesini ve bunun kalıcı olmasını talep ediyoruz. Bu vergi indirimi sağlanırsa hem vatandaşın kayıt dışına yönelmesi engellenir hem de aile içinde yapılabilecek olan tapu devir işlemlerinde, aile bireylerine katkı sağlanmış olur. Örneğin bir binası yada birden fazla dairesi olan mülk sahibi, vergilerin yüksek oluşundan ve imkanlarının kısıtlı olmasından ötürü eşine ve çocuklarına bu daireleri veremiyor. Vergilerin düşürülmesi bu anlamda da aile bireyleri içindeki ki taksimatı kolaylaştırır.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler