Selin vurduğu Araklı Çamlıktepe’de yıkımlar başlıyor!

Araklı Çamlıktepe’de yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. 

Selin vurduğu Araklı Çamlıktepe’de yıkımlar başlıyor!

Haber61 - Haber Servsii - Geçtiğimiz aylarda Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor. Devlet tarafından selde evleri yıkılan ve hasar gören sel zedelerle il etapta 10 bin TL nakit yardımı yapıldığı ve akabinde aylık 1000 TL kira yardımı yapıldığı belirtildi.

MADDİ YARDIM YAPILDI

Çamlıktepe muhtarı Yusuf Kuloğlu Haber61’e yaptığı açıklamada “Devlet tarafından sel zedelere yardım yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. İlk etapta vatandaşlara kişi başı 10 bin TL nakdi yardım yapıldı. Yine kişi başı 1000 TL kira yardımı da devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

YIKIMLAR BAŞLIYOR

8 adet bina yıkılmıştı ve 12 bina için yıkım kararı çıktı diyen Muhtar Kuloğlu “Geçtiğimiz hafta Sayın valimiz ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri selzede vatandaşlar ile toplantı yaptı. 12 bina daha yıkılacak. TOKİ bu binalara değer biçecek ve şehir merkezinde yapacağı konutların değerinden bu tutarı düşecek. Kalan tutarı da yıllık 6 bin 500 TL gibi bir rakamla alacak. Bu rakamı da konutlar tamamlanıp yerleştirildikten 2 yıl sonra ödemeye başlayacaklar” ifadelerini kullandı.

OKULUN YERİ BELLİ Mİ?

Selde hasar gören ve dere yatağına yapıldığı için tepki gören okul ile alakalı da konuşan muhtar Kuloğlu “Okulun yeni yeri henüz belli değil. Bu konuda yazışmalar devam ediyor. Okulun yeri mutlaka değişecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler