"Seçilirse kalacak olan şimdiden bıraksın gitsin"

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nde genel kurula doğru sert sözler...

"Seçilirse kalacak olan şimdiden bıraksın gitsin"
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin, Nisan ayının yapacağı Genel Kurulu İçin mevcut Başkan Ahmet Hamdi Gürdogan’ın Sebze Ve Meyve İhracatçısı, Kalyoncu Grubun Ortaklarından Saffet Kalyoncu’yu desteklemesine karşı henüz resmi olarak adaylığını açıklamayan Veysel Beyazlı sert çıktı.

Beyazlı yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

HAYRETLE KARŞILADIM

Sayın Başkanın yaptığı basın açıklamasını ve  şahsım ile bu tercih doğrultusunda hemfikir olacağını düşünmesini hayretle karşıladım. Tüm zorluklara göğüs gererek bu bölgede üreten ve bu bölgeye gönül vermiş hiçbir ihracatçınında bu açıklamaları kabul edebileceğini düşünmüyorum.

NE DEMİŞTİ? 
Sayın Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın basında çıkan açıklaması aynen şöyledir:

“Birlik başkanlığını, firma merkezini Trabzon’dan Akdeniz Bölgesi’nde bir ile aldırmayan Trabzonlu sebze ve meyve ihracatçılarından birinin temsil etmesi gerekir. Bir sonraki dönem de bir başka büyük firmamızın temsilcisi olması gereklidir. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak, büyük firmaları Trabzon’dan kaçırmamalıyız” 

NE YAPTI BUGÜNE KADAR? 
Bizim zaten bölge olarak geri kalmamızın asıl sebebi bu degil mi? Bu makamda ben olayım, Ben olmazsam adamım olsun düşüncesi bizleri geri bırakmadı mı? İşi aynasıdır kişinin. Ne yapmış bu güne kadar?

BU ACİZLİKTİR 
 Bu insanlar bölge için ne yaptı bir bilen var mı? Birde aba altından sopa göstererek, “Bakın bu adamlar seçilemezse kaçar” tehdidi savurmak acizliğin bir başka yüzüdür.

O HAVAYI OLUŞTURMAYIN
Bu bölge destek verildiğinde yüzlerce ihracatçı çıkarabilecek kapasiteye sahip yetenekli insanlarla solu. Siz destek vermeye, Yeni İhracatçılar çıkartmaya bakın. 5-10 İhracatçı firmanın emeğinin üzerine yatarak İş yapıyormuş havası oluşturmayın.

ZARAR VERİYORSUNUZ
Hülle ile başkasını aday göstererek birliği tekrar yönetme isteği tüm ihracatçılara zarar verir. Ayrıca Kendi Firmaları Dahi Olmayan Kesimlerin artık Bölge İhracatçısını Temsil Hak ve Selahiyeti Kalmamıştır. Koltuk Sevdası uğruna Yasalara Karşı Hülle İle Koltuğu Korumak İçin Aba Altından Sopa Göstermek ihracatçıyı Rencide Eder. Bu Bölgede 500 Ün Üzerinde İhracatçı Var Ve Doğru Temsil Talep Ediyor.
Hiç Kimsenin Trabzon’dan kaçma gibi bir niyeti Yok.Başkalarının Hakkında Almadıkları Kararı Ajitasyon Gibi Göstererek Kimse ihracatçının iradesine korku ile ipotek Koyamaz.

SAYIMIZ ARTIYOR 
Bölgede her geçen gün ihracatçı sayısı artıyor ve yeni pazarlara açılmak istiyor. Trabzon’da üretilen bir makine dünyanın bir ucu Gine’ye kadar ihraç edilebiliyorsa bu başarı modelini tüm ihracatçımıza uygulamamız gerekir. İhracatçı bunu bekliyor, yoksa basın demeçleri ile kimse ihracatı artıramaz. Ayrıca geçmişte görev yapanlar temsil ve görev halkını tüm ihracatçılara tanıması gerekir.
Koltuklara yapışmak hep aynı simaların Kurumlarda yıllarca yapışık kalması geçmişte kaldı.

KİMSE YILDIRAMAZ
Artık Ülkeyi Bölgeyi Sürükleyecek Ülke Dinamiklerimizle uyumlu vizyona sahip ekip Ve Simaların Göreve Gelmesi Gerektiği Bir Döneme Girdik. 2023 Hedeflerine Bu Vizyon Bizleri Ulaştırabilir. Değerli ihracatçılarımızın kurumlarına davalarına bu şekilde Sahip çıkmaya davet ediyorum. Trabzon’dan şu kaçacak bu kaçacak senaryoları İle ihracatçıyı kimse yıldıramaz.

ADAY OLMAM ÖNEMLİ DEĞİL 
Bu bağlamda şahsımın aday olması önemli değil. Ben zaten iş yoğunluğum sebebi ile Başkanlık gibi ağır sorumluluğu olan bir makama gerekli zamanı ayırabileceğimi düşünmüyorum. Sayın Saffet Kalyoncu yada Ahmet Hamdi Beyin şahsiyetiyle alakalı Hiç Bir Eleştirim Olamaz. Fakat bölgede yaşayan , sorunlara hakim başka bir adayın çatısı altında verilen bir görev olur ise yapmaya çalışırım. Bence mevcut yöneticilerinde başkanlık Yönündeki tercihlerini bu doğrultuda Oluşturmaları  en doğru karar olacaktır…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler