Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek projesi ödülleri verildi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek’ projesi kapsamında ilk, orta okul ve liseler arasında ‘Bağımlılık’ konulu düzenlenen yarışmada edebi ve görsel kategoride dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek projesi ödülleri verildi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek’ projesi kapsamında dereciye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreni öncesinde Uzman Doktor Cengiz Soylu tarafından öğrencilere konferans verildi.

Konferansın ardından bir konuşma yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, dereceye giren öğrencilere başarılar dileyerek, “Bu projede çocuklarımıza ne kadar zaman ayırmamızı ve yeteneklere göre sosyal projelere yönlendirmemizin meyvelerini aldığımızı gördük. Çocuklarımızla vakit geçirip, onlara zaman ayırdığımızda onlarla hayatı paylaştığımızda çocuklarımız çok mutlu oluyorlar. Çocuklarımız bağımlılıkla mücadelede ki ana aktördür. Onların etkileyemeyecekleri hiç kimse yoktur. Her çocuk, annesini, babasını ve toplumu değiştirip bağımlılıktan uzaklaştırabilir. Bunun için bağımlılıkla mücadele anaokulundan başlamalı ve her yaş grubuna yayılmalıdır. Bu sayede bağımlılığı baştan çözmüş oluruz. Özgüveni yüksek olan yavrularımız ailelerinden aldıkları veya ailelerine verdikleri ile hayatlarını yönlendiriyorlar. Özentiden uzak, çevresini doğru seçen yavrularımız, aileleri ile verimli vakit geçirdiklerinde ve özel yeteneklerine göre sosyal projelerle uğraştıklarında neleri başarabildiklerini burada gördük. Bu çalışmalar toplumuzun her katmanına uygulandığında Allah’ın izniyle bağımlılıkla mücadelede başarılı olup geleceğimize sağlıklı bir nesil bırakmanın mutluluğunu yaşayacağız. Programımızda bizi yalnız bırakmayan Doktor Cengiz Soylu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmalarda edebi kategoride dereceye giren Ortahisar Boztepe Merkez İlkokulundan Mert Çebi, Yomra İmam Hatip Ortaokulundan Beyzanur Bayrak ve Yomra Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesinden Selin Kalaycı, Görsel Kategoride ise dereceye giren Şeyma Öztürk, Arsin Atatürk Ortaokulundan Ayşegül Keskin ve Yomra Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesinden Yaren İskender’e Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz tarafından başarı belgesi ile plaket takdim edildi.






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber