Sağlık Çalışanlarının umutları tükendi

Trabzon Sağlık Sen’den önemli açıklama.

Sağlık Çalışanlarının umutları tükendi

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Sağlık -Sen, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılan servis hizmetinin kesilmesi ve sağlık çalışanlarının mağdur olması ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Sağlık- Sen Trabzon şube Başkanı İdris Aydın Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında “Numune eğitim ve araştırma hastanesi Kanuni eğitim ve araştırma hastanesine taşındı. Numune kampüsü zamanla dönüştürülerek kadın Doğum ve çok hastanesi olarak hizmeti vermektedir. Hastanenin taşınması sonrasında servis hizmeti belli bir süre sağlanmıştır. Sağlık bakanlığı bu yıl için taşıma hizmetine onay vermemiştir. Personel taşına hizmetinin hastane eliyle yapılması kaçınılmazdır. Merkezdeki numune kampüsü personel için cazip hale gelmektedir. İki kampüs arasında rotasyon uygulaması uygun değildir. Yeniden servis hizmetinin başlaması gerekmektedir. Sağlık çalışanları robot değildir. 7-24 çalışan nöbet tutan gerektiğinde hastayı sırtında taşıyan sağlık çalışanlarının umutları tükenmiştir. Herkes kendi aracı ile işe gitmektedir. Bu durum şehirde trafik sorunu yaratmaktadır. Servis hizmetinin yeniden başlaması için yerel dinamiklerin harekete geçerek yaklaşık bin kadar çalışan için harekete geçilmelidir.” İfadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler