Pekşen: "Sandıklar Devlet Eliyle Soyuldu"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den gündemi sarsacak açıklamalar

Pekşen: "Sandıklar Devlet Eliyle Soyuldu"

Haber61 / Özel Haber / Selay Saykal

YSK'dan yapılan açıklamada sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verilmesinin yanı sıra  YSK Başkanı Güven'in  "Tercih yerine Evet mührü ile basılan oy pusulaları geçerli sayılacak" şeklindeki açıklamasına en büyük tepki CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den geldi.


CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Haber61.net'e referandum sonuçlarıyla ilgili olarak “Türkiye’de sandıklara yüzde 56 Hayır oyu atıldı. Türkiye çok zor bir süreçle karşı karşıya. Türkiye çok istenmeyen bir sürece doğru gidebilir. Böyle bir rezalet böyle bir skandal Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde görülmüş bir şey değil. 2,5 milyon mühürsüz, imzasız oy sandıklara atıldı.

Bu oyların kimden geldiği, nereden geldiği belli değil. Tam bir skandal. Çok tehlikeli bir sürece gidiyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Buna boyun eğmeyiz. Bu sandığa atılan oyların devlet eliyle soyulması ve çalınması büyük bir rezalettir. Ülke adına utanç vericidir. Devletin  ve ülkenin kimler tarafından ele geçirildiğini gösteriyor. Bu tarihi bir saldırıdır." şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber