Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

Trabzon Ortahisar Muhtarlar Derneği 2. Genel Kurulunu yaptı.

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

Trabzon Ortahisar Muhtarlar Derneği bugün genel kurul yaptı.


Tek aday ile gidilen seçimlerde Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar Divan Kurulu Başkanlığı yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul'a, Ortahisar kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Ortahisar Nüfus Müdürü Adil Karabina, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, ilçe dernek başkanları ve üye muhtarlar katıldı.

KAYMAKAM HATİPOĞLUN'DAN BİRLİKTELİK MESAJI

Trabzon Ortahisar Muhtarlar Derneği 2. Genel Kurulu'nun açılış konuşmalarında İlçe kaymakamı Numan Hatipoğlu, "Ortahisar büyük bir ilçe. Bu ilçenin sorunlarını ve çözüm yolarını da beraber ele alacağız. Birlikten güç doğar. Genel kurul hayırlı olsun" dedi.

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

AKTÜRK "MUHTARLIK CAMİASI OLARAK BUGUNLARE KOLAY GELMEDİK"

Kurucu Başkan Bekir Aktürk konuşmasında, "Trabzon'da Muhtarlarımızın Ortahisar Belediyesininde destekleriyle yeni muhtarlalıklara kavuştuk. Sosyal Güvencemiz ve ödeneklerimiz arttı. Hep bu mücadele ile oldu. Bu mücadelenin kıvılcımıda Trabzondan başlatılmıştır. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya ve Cumhurbaşkanımıza Muhtarların özlük hakllarına gösterdikleri itinadan dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehir olarak yolumuza devam ediyoruz. Muhtarlarımız da yeni yapılanmaya gitmek zorundaydı. Bir tane Ortahisar'ımız var 85 tane arkadaşız. Hep beraber el ele verip Ortahisar için bir birimiz için 7/24 saat çalışacağız" dedi.

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

BÜYÜKŞEHİRLER SADECE İSİM OLARAK BÜYÜKŞEHİR DEĞİL

Aktürk, "Büyükşehirlerle sadece ismi büyük değil. Büyükşehirlerde muhtarlık camiasının geldiği nokta ile bizim Trabzon'da ki muhtarlık camiasının arasında çok büyük farklar var. Trabzon'da ki muhtarlık camiasının saygınlığı yok. Bu saygınlığının olmamasının nedenini birazını kendimizde birazını da karşımızda ki kurumlarda arayabiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir muhtarlık masası oluşturdu. Bu muhtar masasında ki görevlileri muhtarları gidip mahallelerinde ziyaret ediyor mahallerinin sorunlarını alıp dinliyorlar ve çözmeye çalışıyorlar. Bu hem muhtarları önere ediyor hem de muhtarların halka karşı başarısını daha çok arttırıyor. Ortahisar 85 mahalleden ibaret doğru. Ama sizde 85 kişiyle birlikte muhatap oluyorsunuz. 85 kişi 320 binin üzerinde bir nüfusla muhatap oluyor. Her derdine çare olmak için koşuşturuyor." ifadelerini kullandı.

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

HAKLARIMIZI KANUNA VE NİZAMA DAYANARAK İSTEYECEĞİZ

Trabzon'da yeni bir yapılanma olduğunu daha işin başında olduklarını ifade eden Aktürk, "Büyükşehirlerde, muhtarlıkların tüm giderleri karşılanıyor. Büyükşehirlerde bütün muhtarların sekreterleri var ve maaşları belediye tarafından ödeniyor. Elektriğinden suyundan doğalgazından hepsi büyükşehir belediyeleri tarafından karşılanıyor. . Evet şuan Ortihisar muhtarlar Derneğini kurduk 3 yıl oldu. Ortahisar belediye başkanı Ahmet metin Genç e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.asıl bundan sonra işimiz zor. Haklarımızı kanuna nizama dayanarak isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

ORTAHİSAR BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMN YANINIZDAYIZ

Toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, "Sizlerin ızdırabını biliyruz. Mazeret üretme yeri değil burası. Ancak siz de biliyorsunuz ki ihaleye çıkmanın devlette kanun ve presedürü var. Sizin vicdanınıza sığınıyoruz. Bazı muhtarlar ondan çal bana ver diyor. Bizim yaptığımız programlar her mahalleye eşit mesafede hizmet etmektir. Bize gelip artı bir şey isteyen diğer muhtar arkadaşımızın hakkından istiyor. Bu da doğru değil. Gece gündüz çalışıyoruz. Ne yapacağımızı biliyoruz. Sizden sabır ve zaman istiyoruz" dedi.

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

DOLAYLI MAHALLESİ MUHTARI SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından gidilen seçimde Dolaylı Mahallesi Muhtarı Selami Durmuş Genel kurula katılan muhtarların çoğunluğunun oyunu alarak 2. kez başkan seçildi.

YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Selami Durmuş, Neşat Aydın, Muhittin Eyupoğlu, Turgut Alemdar, Adil Alemdağ, Muhammmet Satılmış, Ergün Memiş,

Denetleme Kurulu Ahmet Varol, Yıldıray Sarıalioğlu, Davut Keleş

Ortahisar'da muhtarlar başkanlarını seçti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber