Oda Başkanı'ndan çıkış: Fındığı yabancılar toplamasın

Fındık sezonunun gelmesiyle birlikte fındıkta çalışacak yevmiyeci tartışmaları da devam ediyor.

Oda Başkanı'ndan çıkış: Fındığı yabancılar toplamasın
Karadeniz Bölgesi’nin pek çok yerinde fındık toplama işine Suriyeli, Gürcü ve doğu kökenli vatandaşların alınmasına Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar karşı çıktı. Fındığı bilen kişiler tarafından toplanma işleminin yapılması gerektiğini savunan Bekar, fındık üreticilerden ciddiyet istedi.


"FINDIK MAHVOLUYOR, VERİMİ DÜŞÜYOR" 

Fındığı bilmeyen kişiler tarafından toplanıldığında fındık ağaçlarının zarar gördüğünü ve yıldan yıla verimin düştüğünü savunan Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, bu nedenlere bağlı olarak yabancılara fındık toplatılmasının kesinlikle yanlış olduğunu söyledi.

"BEN BU İŞÇİLERE KARŞIYIM" 

Trabzon’a gelen yabancı fındık yevmiyecilerinin 50 liraya çalıştığını Türklerin ise 100 liraya çalıştığını söyleyen Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “Haliyle vatandaş yabancılara yöneliyor ama düşünmeleri gereken burada da ekmek bulamayan insanların oluşudur. Burada ekmek bulamayan insanlar varken o insanların gelip burada 50 liraya çalıştırılması yanlıştır. Ben bu işçilere karşıyım.” sözlerini kullandı. Günebakış 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber