KTÜ'lü öğrenciler Şanlıurfalı çocukları sevindirdi

KTÜ'lü öğrenciler topladıkları kitapları Şanlıurfa'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı.

KTÜ'lü öğrenciler Şanlıurfalı çocukları sevindirdi

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi öğrencilerinin geçen ay başlattığı kitap toplama ve yardım kampanyası Şanlıurfa'daki 2 okula ulaştırıldı.


Haber61/Haber Merkezi

Haber: Meryem Kandemir

Fatih Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 3.sınıf öğrencileri 'Toplum ve Hizmet' dersi kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Büyük Yenice  İlköğretim Okulu ve Eyyübiye İlçesi Olukyanı İlköğretim Okulu için kitap ve kırtasiye yardımı topladı. 

Gruplarına 'Genç Kalemler' adını veren Metin Bilgin, Rümeysa Yılmaz, Nurseda Kurutçu, Özlem Uysal, Aykut Sercan Çelik, Ömer Faruk Uzun ve Ömer Kardeş isimli öğrenciler geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'ya giderek minik öğrencilere hediyelerini verdi. 



Genç Kalemler Grubu öğrencilerinden Metin Bilgin Ceylanpınar ve Eyyübiye'ye ait izlenimlerini Haber61'e aktardı.

Metin Bilgin, küçük çaplı düşündükleri yardım kampanyasının büyüdüğünü ve daha çok çocuğa ulaştıklarını söyledi.  

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNU GÖRÜNCE BİZ DAHA ÇOK MUTLU OLDUK

Bilgin, öğrencilerin kendilerini heyecanla karşıladıklarını söyleyerek, ''Şanlıurfa Ceylanpınar'daki Büyük Yenice İlköğretim Okulu'na 650 adet okuma kitabı, atlas ve ansiklopediden oluşan bir kütüphane kurduk. Öğrenciler masaları taşımamıza, kitapları yerleştirmemize yardımcı olurken espriler yaptık, çok eğlendik'' dedi.

Yaptıkları çalışmadan mutluluk duyduklarını anlatan Bilgin sözlerine şöyle devam etti: ''Olukyanı İlköğretim Okulu'na da birçok kırtasiye ve kıyafet yardımı yaptık. Sınıfa gittiğimiz zaman çocuklar şaşırdılar. İlk etapta çekingendiler ama biraz zaman geçirince yüzleri gülmeye başladı. Hatta öğretmenlerinin hazırladığı kurabiyeleri bize ikram ettiler.''




Yardım kampanyasına Trabzon'dan büyük destek gördüklerini ifade eden Bilgin, kampanyalarına destek veren herkese teşekkür etti. Bilgin, ayrıca  ''Konaklama ve ulaşım gibi desteklerde bulunan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Özel Kalem Müdürü Aziz Aydın'a teşekkürlerini sundu.''








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber