KTÜ'de o merkez hizmete girdi

KTÜ'de Klinik Araştırmalar Merkezi yapılan törenle hizmete girdi.

KTÜ'de o merkez hizmete girdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi hizmete girdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'ın da katıldığı açılış töreni ile hizmete girdi. Açılış töreni, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yöneticileri ve öğretim üyeleri başta olmak üzere klinik araştırmaların tüm taraflarını, Tıp Fakültesi Anfi Binası 2.katında, Klinik Araştırmalar Merkezi'nin 6 ay gibi kısa sürede hayata geçirilen mekanında buluşturdu.

Ülkemizde alanındaki ilk örneklerden olan KTÜ Klinik Araştırmalar Merkezi, KTÜ Tıp Fakültesi'nde çeşitli anabilim dallarında yürütülen klinik araştırmaların sayısındaki artışa paralel olarak bu yıl içerisinde planlanmıştı. Açılışın gerçekleştirildiği Klinik Araştırmalar Merkezi'nde, yürütülen klinik çalışmalara ait ilaç ve dosyaların saklandığı odalar, monitorizasyon odası, önceki çalışmalara ilişkin dosyaların bulunduğu arşiv, bu klinik çalışmalarda görev yapan saha koordinatörlerinin çalışma odaları yanında, yönetici ve toplantı odaları bulunuyor. Klinik Araştırmalar Merkezi'nin hastane poliklinikler katında inşa edilen diğer bölümünde ise klinik çalışmalara gönüllü olarak katılan hastalar kabul edilerek ilgili işlemleri gerçekleştirilecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa İmamoğlu'nun önderliğinde, Prof. Dr. İftihar Köksal'ın yöneticiliğinde hayata geçen merkezin yönetim kurulunda Prof Dr. Savaş Yaylı, Prof. Dr. Cavit Boz, Prof. Dr. Gülay Karagüzel, Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz, Doç. Dr. Özlen Bektaş ve Dr. Öğr. Üyesi Arif Mansur Coşar görev yapacak. Klinik Araştırmalar Merkezi'nde halen 40'a yakın klinik araştırma aktif olarak yürütülüyor ve bu çalışmalar kapsamında 13 saha koordinatörü görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler