KTÜ Rektörü Baykal’dan o haberlere tepki!

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal üniversite öğrencilerinin Londra'daki yarışmaya gitmek amacıyla uçak biletleri için Ortahisar Belediyesi'nden destek almasının belediye meclis üyelerince eleştirilmesi üzerine sessizliğini bozdu

KTÜ Rektörü Baykal’dan o haberlere tepki!

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal KTÜ Enerji Topluluğu öğrencilerinin İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan "Shell Eco-Marathon Europe 2019" yarışmasına katılmasıyla ilgili gidiş-dönüş uçak biletlerinin Ortahisar Belediyesi bütçesinden karşılanmasının sürekli eleştiri konusu olması üzerine sonunda patladı.

BELEDİYE DESTEK VERMEK ZORUNDA DEĞİLDİ !

Rektör Baykal bu öğrencilerin KTÜ'nün olduğu kadar Trabzon'un da öğrencileri olduğunu ifade ederek, "Bu desteği Ortahisar Belediyesi vermek zorunda değildi. Belediyenin tasarrufundadır. Verilmese niye verilmedi diyecek halimiz yok. Belediyenin tasarrufudur. Ben belediyenin iç işleyişini bilemem. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Niye verdiniz ya da niye vermediniz şeklinde bir şey söylemeye zaten hakkımız yok. İmkanlar ölçüsünde destek verilir ya da verilmez. Verildiği zaman öğrencilere destek olunduğu için teşekkür ederiz. Verilmediği zaman da niye vermedin gibi bir yaklaşım içerisinde olmayız. Ama şunu da ifade etmeliyim ki bu öğrenciler KTÜ'nün öğrencileri olduğu kadar Trabzon'un da öğrencileridir. Destek verilmezse gönül kırgınlığımız olmaz. Ortahisar Belediye Meclis üyelerinin yardım vermeme gibi bir düşünceyi bildirmesi gayet doğaldır. Tersini de yapabilirler. Belediyenin usulüne uygunsa yardımı verir değilse vermez bu kadar basit ! Ortahisar Belediyesi de söz konusu öğrencilere yardım vermede bir kanuni engeli varsa gereğini yapacaktır. Yoksa belediyeye 'Niye destek vermiyorsunuz?' diye soracak halimiz yok. Uygunsa verilir değilse verilmez. " şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ SPONSORLUK ÜZERİNDEN ÇALIŞMA YAPIYOR !

KTÜ'nün 80 öğrenci kulübünün öğrencilerinin bu tür destekler almak için çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ve diğer resmi kurumlara başvuruda bulunabildiğini kaydeden Rektör Baykal, "Bu yeri geliyor belediye oluyor, yeri geliyor Ticaret Odası oluyor, yeri geliyor Valilik oluyor. Bazen destek alıyorlar bazen de alamıyorlar. Bizim üniversite olarak onların destek alabilmesi için yapabileceğimiz ekstra bir şey yok. Kurallar çerçevesinde biz de yardım edebiliyoruz. 80 tane öğrenci kulübümüz var. Bu kulüplerin kullandıkları kaynaklar büyük oranda üniversite kaynakları değildir. Sponsorluk üzerinden konu yürür. Öğrencilerin kendilerini geliştirme yönünden yaptıkları bir çalışmadır" dedi.

BELEDİYEYE GİDEN YAZI BİR BİLGİLENDİRME YAZISIDIR !

Rektör Baykal öğrencilerin yardım talebi durumunda yardım desteği istenen kurumlar tarafından öğrencilerin gerçekten kendi öğrencileri olup olmadığını öğrenmek istediğini belirterek, "'Bunlar sizin öğrencileriniz mi?' şeklinde bir soruları oluyor. Özellikle de resmi kurumlar bunu istiyor. Herhangi bir tereddüt ortada kalmasın diye. Biz de bu kapsamda destek isteyen öğrencilerin bizim öğrencilerimiz olduğuna dair bir yazıyı yazıyoruz. Bu resmi bir yazı değildir. Kurumlardan resmi bir yazı talebi isteme imkanımız zaten olamaz. Bir bilgilendirmeden ibarettir. Karşı tarafı bağlayıcı bir yazı değildir. Bu yazılar KTÜ'nün öğrencilerin kendi öğrencisi olduğunu bildiren bir bilgilendirme yazısından ibarettir. Bu anlamda bir faaliyet olduğunu gösteren bir belgedir. Şimdiye kadar valiliğimiz öğrencilere sponsorluk yaptı, çeşitli bakanlıklar sponsorluklar yaptı. Değişik kurumlar sponsorluk yapıyor. Öğrenci kulüpleri yıllardır bu destekleri almaktadır. Türkiye'nin her yerinde gayet normal bir gelişmedir" ifadelerine yer verdi.

(Kuzey ekspres)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber