KTÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden anlamlı ödev

Sahipsiz hayvanlar için proje hazırlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakütesi öğrencileri, Hayvanperverler isimli grup oluşturarak sahipsiz hayvanlara yardım eli uzattı. 

KTÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden anlamlı ödev
Haber61 / Haber Servisi

KTÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerinden oluşan Hayvanperverler grubu, Prof. Dr. Şahinde Yavuz'un sorumluluğunda 'Topluma Hizmet' dersi kapsamında barınaklarda ve sokaklarda yaşayan ilgiye muhtaç hayvanlar için proje hazırladı.



HAYVANLARA MAMA VE İLAÇ ALDILAR

'Barınak değil, barınmak istiyoruz' isimli proje için 2 ay önce harekete geçen öğrenciler bu kapsamda çeşitli sponsorlar desteğiyle kitap ayracı bastırıp satarak, kazandıkları paralarla hayvanlara mama, süt, insülin iğnesi, serum ve çeşitli ilaçlar temin etti. TRAHAYKO ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli durumlarda ortak hareket eden öğrenciler, Maçka Yeşilbük'teki hayvan barınağı ve TRAHAYKO'ya kışlık battaniye ve örtü bağışladı. Sokak hayvanlarının da yaşamaya hakkı olduğu konusunda duyarlılık yaratmaya çalışan öğrenciler, hazırladıkları afiş ve broşürleri dağıtarak dikkatleri çekti.



ONLARIN BİZE İHTİYACI VAR

Projenin son aşamasında öğrenciler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce temin edilen servisle Maçka Yeşilbük'teki hayvan barınağına gezi düzenledi. Toplamda 27 kişinin katıldığı gezide hayvanlar için temin edilen ilaç ve mamalar barınak görevlilerine teslim edildi. Çalışmaları hakkında bilgi veren Hayvanperverler grubu sözcüsü Sinem Yılmaz, amaçlarının barınak ve sokaklarda yaşayan hayvanların daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürmeleri gerektiğine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Sinem Yılmaz, hayvanseverlere barınakta ve sokakta yaşayan hayvanlara karşı duyarlı olunması için seslenerek "Hayvanlar satın alınacak bir eşya değildir. Onların ticari bir araca dönüşmesi çok yanlış. Hayvan sahiplenmek isteyenler lütfen satın almasın, barınaklarda ve sokaklarda sevgiye muhtaç yüzlerce hayvana kucak açsın. Hepsinin sıcak bir eve, şefkatli bir yuvaya ihtiyacı var" dedi. 








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber