Keçe sanatı kadınların ellerinde can buldu

Trabzon Sanatevi'nde kadın kursiyerlere keçe sanatı öğretiliyor.

Keçe sanatı kadınların ellerinde can buldu

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ve gönül elçileriTrabzon Sanatevi'nde yer alan kursları ziyaret etti. 

 
İlk olarak keçe ve mozaik atölyesini ziyaret eden Şengül Yavuz, usta öğretici Liliya Gorbatsevch’den keçe sanatı hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerin keçe sanatıyla yaptıkları el işi ürünleri yakından inceleyen Şengül Yavuz, ardından beraberindekilerle birlikte keçe çalışması yaptı. Geleneksel el sanatlarının yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yapan Şengül Yavuz, tamamen doğal, tamamen geleneksel bir ürün olan keçe sanatını bu tarz kurslarla la birlikte gençlere, çocuklara ve kadınlara anlatılması gerektiğini söyledi. Ziyaretlerinden ötürü Şengül Yavuz’a teşekkür eden kursiyerler Yavuz'a el işi ürünlerinden hediye ettiler.
 
Ardından, usta öğretici Canan Esercan’ın resim atölyesini gezen Bayan Yavuz, burada da kursiyerler tarafından yapılan eserleri yakından inceleyerek Sanat Evi Müdürü Adnan Taç’tan kurslar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Şengül Yavuz’a Sanatevi Müdürü Adnan Taç, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harput, Trabzon İŞKUR Müdürü Adnan Zengin'in eşi Nurcan Zengin eşlik etti.
 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber