Kayıp mı, kaçırıldı mı? Trabzon’da şüpheli olay…

Tonya'da kayıplara karışan 86 yaşındaki Mehmet Toğan'ın ailesi babalarının kaçırılmış olabileceğini söyledi.

Kayıp mı, kaçırıldı mı? Trabzon’da şüpheli olay…

Haber61 Özel Haber - Okan Çıtlak

Trabzon'un Tonya ilçesinde, mantar toplamak için gittiği ormanlıkta kaybolan Mehmet Toğan (86) için arama çalışması başlatılmıştı. Arama sonuçlarından henüz sonuç çıkmazken yaşlı adamın ailesi kaçırılma olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.

Tonya’nın Kalınçam Mahallesi’ne bağlı Bayırmahalle Obası’nda ormanda mantar toplamak için evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Toğan için bölgede jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile AKUT ekipleri çalışma başlatmıştı. Drone destekli, iz takip köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmaları, 60 kişilik ekiple mahallede ve Bayırköy Yaylası'nda sürdürülmüştü. Ancak geçen günler içerisinde bir iz bulunamayınca arama çalışmalarına son verildi. 

Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan yaşlı adamın çocuğu İsmail Toğan Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Olayı detaylı şekilde anlatan İsmail Toğan  “Babamızın kaybolduğu haberini duyar duymaz, kardeşimle beraber Almanya’dan yola çıkıp ertesi gün buraya geldik.  Akşam olmadan yayladaydık. Ekipler ile görüştük ve canla başla aradıklarına şahit olduk. Bu arama 28 Eylül Cumartesi günü başladı. Babamız yaklaşık saat 18.00 sularında kayboluyor. Yakınlarımız köylüler ile beraber aramaya başlıyorlar. Kendileri bir sonuç alamayınca resmi makamlara haber veriyorlar. Jandarma, AKUT,AFAD hepsi geliyorlar.  İz takip köpekleri ile aramaya başlıyorlar. Köpekler gösterdikleri iz doğrultusunda, aşağıdaki yola kadar iniyorlar ve çıkıyorlar. Köpek Timinin görevlisi ile görüştüğümüzde “Babanız yola kadar indi ve araçla yoldan devam etti” şeklinde bize bilgi verdi.” Dedi

DAHA ÖNCE BAKILAN YERDE HIRKASI BULUNDU

Toğan ekiplerin bütün ormanı didik didik aradığını söyleyerek “  Biz de kendi imkanlarımızla arıyoruz. Ama bir netice alamadık. 9 gün geçiyor ve Pazar günü akşamında arama sonlanıyor. Çünkü babamın o yaşta gidebileceği mesafe ve şartlar göz önüne alındığında artık orada olmadığı belli oldu.  Bu 9 gün boyunca ulaşılabilen tek delil bir hırkası. Bizim ve ekiplerin daha önce baktığı bir yerde, daha sonra babamızın hırkası bulunuyor. Biz de babamızın hırkası diye teşhis ettik. Savcı beye de bunu söyledik. Ancak kadavra ve iz takip köpekleri hırkaya tepki vermeyince, savcı bey de bu hırka babanızın değil dedi. Ama savcı bey köpek timlerinin eğiticileriyle görüşmüş olsaydı durumu anlayacaktı. Savcı beye diyeceklerdi ki; Köpeklerin tepki vermemesiyle hırka babamıza ait değil sonucu çıkması doğru değil; çünkü bu köpeklerin biri kadavra köpeği ve babamız ölmediği için tanıyamadı diğeri ise en son başka biri dokunduğu için teşhis edemedi.  Ama ikinci ve üçüncü şahıslar savcı beye farklı aktarmış olabilirler mevzuyu” ifadelerini kullandı

Babalarının Alzheimer olduğu iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirten İsmail Toğan ” Sadece yaşına göre normal bir unutkanlık durumu oluyordu. Evini bulamadığı gibi bir şey söz konusu değil. Tüm işlerini kendi hallederdi. “ şeklinde konuştu.

UZMANLARDAN YARDIM BEKLİYORUZ

Babalarının başkaları tarafından bir yerlere götürüldüğünü düşündüklerini kaydeden Toğan “Öyle bir noktadayız ki normal zeka seviyesindeki insanların anlayabileceği gibi babamızın kendi rızası olmadan başkaları tarafından bir yerlere götürüldüğünü düşünüyoruz. Hırkasının başkaları tarafından oraya bırakıldığını düşünüyoruz. Biz kendimiz yorumlar yapıyoruz ama daha profesyonel, bu işte uzaman insanların yardımlarını bekliyoruz. “ dedi.

Babalarının henüz bulunamaması nedeniyle herkesin yorum yaptığını ve artık insanların da korkmaya başladığını belirten Toğan “Biz ve herkes yorum yapıyor. Acaba bu insan PKK tarafından mı kaçırıldı. Acaba bölgede başka olumsuz şeyler mi var. Bizi tanıdık tanımadık herkes ulaşanlar “artık korkuyoruz, uykularımız kaçıyor bir dahaki sene yaylaya gelir miyiz gelmez miyiz” şeklinde ifadeler kullanıyorlar. Herkeste bir endişe olduğunu görüyoruz. Bu sadece bizim ailemizle alakalı bir endişe değil bütün Vakfıkebir Tonya ve Beşikdüzü ahalisi yaylalara gidip gelme konusunda kafalarında bir soru işareti olduğunu bize ilettiler. “ İfadelerini kullandı

BABAMIZ HAYATTA OLABİLİR

Babalarının sıkıntı yaşadıkları kişi veya kişiler olup olmadığı noktasında şüpheleri olduğunu ve bunu gerekli yerlere aktardıklarını söyleyen Toğan “ Bu konuda çeşitli şüphelerimiz var. Bu konuyu jandarma ve savcıyla paylaştık. Onlar da gerekli araştırmayı başlattıklarını söylediler. Ama küçük ve imkanları sınırlı bir belde olduğunu görüyoruz. Biz bu konuda bir ekip ve uzman sayısı ile takviye edilebilir çünkü babamızın hayatta olduğuna dair izler çok kuvvetli bir şekilde mevcut. Canlı bir şekilde ulaşılmasını istiyoruz.  Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Resmi kurumlardan elimizden geldiği kadar randevu alıp görüşmeye çalışıyoruz. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber