"Kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır"

Vali Yavuz'dan Kadınlar Günü mesajı

"Kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır"
Trabzon Valisi Yücel Yavuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için mesaj yayımladı.

Yavuz mesajında şu ifadeleri kullandı;
 
Kadınlara verilen değer gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergesidir. Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları konusunda da ciddi adımlar atılmış, ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir.
 
Tarihimiz boyunca da Türk kadını yaşamın her safhasında her türlü sorumluluğu üstlenmiş, özellikle Kurtuluş Savaşı’nın her aşamasında aktif rol oynamış, cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır. Dünyada diğer ülkelerden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesi kadınlara verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Türk kadını bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında ülkemizin gurur duyduğu, başarılarıyla da kendilerinden söz ettirmektedirler.
 
Devletimiz tarafından son yıllarda kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte kadınlarımızın her açıdan desteklenmesi amacıyla ortak projeler ve çalışmalar yürütmekteyiz. Kadınlarımıza girişimcilik alanında her türlü destek sağlanmakta, bu çerçevede ilimizde pek çok proje ve faaliyet yürütülmektedir.
 
Hayatın her alanında sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber