İbrahim Usta o geceyi anlattı: "O zaman ölmeyecektik de ne zaman ölecektik”

İbrahim Usta 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi yaşananları anlattı.

İbrahim Usta o geceyi anlattı: "O zaman ölmeyecektik de ne zaman ölecektik”

Habaer61 – Haber Servisi – Ropörtaj Levent Ustabaşı  - 15 Temmuz haftasını yaşadığımız şu günlerde tekrar gündeme TRT binası baskını geldi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hemen yanında yer alan TFF Yöneticisi Trabzonlu işadamı İbrahim Usta o anları Haber61’e anlattı.

Darbe hareketliliğini ne zaman? Kimden ve nasıl öğrendiniz?

Gölbaşında bulunan ikametgahımda dinlenirken, personelimin haber vermesi üzerine öğrendim. Personellerim çukurambar civarında uçakların alçak uçuş yaptıklarını söylüyorlardı. Bu anormal durum üzerine milli güvenlik kurulu genel sekreteri hemşerimiz ağabeyim Seyfullah Hacımüftüoğlunu ve O zaman ki MİT Müsteşar yardımcısı ağabeyim Aydın Demir’i aradım ve onlardan kalkışma olduğu haberini aldım.

İbrahim Usta o geceyi anlattı:

O gece sayın Bakan Süleyman Soylu ile buluşmanız nasıl oldu?

Kalkışımı öğrendikten sonra tv leri izlemeye başladım. TV ler kalkışma haberlerini veriyorlardı, çok etkilenmiştim. Bu cennet ülkemizde artık bir daha darbe olmaması ,ülkemizin bekası için bir şeyler yapmam gerektiğini tüm benliğimde hissettim. Hanım ve çocuklarımla helalleşerek büyük oğlumla birlikte evime en yakın yer olan TRT binasına gittim. TRT oran binasının 2 kapısı mevcuttur. Ben ana kapıyı değil de yan kapıyı açtırıp TRT binasının içine girdim. Bakanımızda aynı anda ana kapıdan TRT binasına girmişti. TRT haber dairesinde bakanımızla karşılaştık.

İbrahim Usta o geceyi anlattı: Bakan beyle ilk göz göze geldiğinizde neler hissettiniz?

Vatan, millet sevdası ve Trabzonlu'luk ruhu bizi TRT binasında buluşturmuştu. Bakanımızı görünce kendimi çok daha güçlü hissettim, bakanımızın da aynı duyguları yaşadığını zannediyorum.

Bakan bey size ne söyledi?

Bakanımızın TRT binasına girmesi orada bulunan diğer arkadaşlarımıza da büyük bir özgüven verdi. Kesilen yayın 15-20 dakikalık bekleyişimizden sonra tekrar geldi. Bakan bey kalabalığa ve tüm Türkiye’ye irticaen çok güzel bir konuşma yaptı, bu konuşmalar halkımıza büyük cesaret verdi diye düşünüyorum. Sayın bakanımızla aynı yerde mücadele vermek bir Trabzon’ lu olarak bana büyük gurur vermiş ve çok hoşuma gitmiştir.

15 Temmuz sizin için neyi ifade ediyor?

15 Temmuz vatan hainlerinin Türkiye’yi bölmek , parçalamak için dış mihraklarla işbirliği yapıp yok etme kalkışımdır. Türk Milletinin asla unutamayacağı ve unutturamayacağımız alçak bir kalkışmadır. Fetö terör örgütünün gerçek yüzünün ortaya çıkış tarihidir. Aziz Milletimizin vatanına göz diken  hainlerine nasıl cevap verileceğini gösteren tarihtir.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın duruşunu nasıl buluyorsunuz?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ nın dik duruşu sayesinde halkımız kalkışmayı önlemek için sokağa dökülmüş kanını ve canını verme pahasına kalkışmayı önlemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu olmasa idi, Allah korusun belki de hainler, hain emellerine ulaşabilirlerdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın imanlı ve ihlaslı kişiliği, halkımıza vermiş olduğu özgüven bu kalkışmayı önlemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm dünyaya liderlik dersi vermiştir.

TRT artık sizin için ne ifade ediyor?TRT kelimesini duyduğunuzda ne hissediyorsunuz?

TRT benim için tarihe düşülmüş bir anı merkezidir. Hainler  TRT ‘ de yayın yaptıklarında orayı kurtarmak için içeri girdiğimizde  hainler tarafından öldürülebilirdik, ama o an için inanın ölüm gözüme gelmemişti.  Bizi oraya ilahi bir güç gönderdi. O zaman ölmeyecektik te ne zaman ölecektik.

15 Temmuz Türk halkının titreyerek kendine geldiği gündür. Vatan için ölümün hiçe sayıldığı gündür. Allah bu aziz millete bir daha böyle günler yaşatmasın.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber