Hüseyin Avni Aker stadında son durum

Hüseyin Avni Aker Stadının yıkım işlemlerinde son gelindi. Çalışmalar ile ilgili son durumu sizler için araştırdık.

Hüseyin Avni Aker stadında son durum

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor’un yeni stadında maçlarını oynamaya başlaması sonrasında akıbetinin ne olacağı tartışma konusu olan Hüseyin Avni Aker Stadında, yapılan ilahenin ardından başlayan yıkım çalışmalarında son gelindi. Çalışmalarda geline son durumu sizler için öğrendik.



 Trabzonspor’un şampiyonluklar yaşadığı, sayısız kupa kaldırdığı, Avrupa’nın dev takımlarını dize getirdiği, çoğunlukla herkesin mutlu bir şekilde ayrıldığı, kimi zaman da gözyaşları ile yıkanan Hüseyin Avni Aker Stadının yapımına 1948 yılında başlandı ve 1951 yılında tamamlandı. İlk yapılan bölüm eski şeref tribünü olarak tabir edilen kısım. Hüseyin Avni Aker stadı 1981 yılında güçlü bir onarım geçirdi. Bu onarım sırasında Maraton tribünü ve kapalı tribünün üst kısmı yapıldı. Son olarak 2011 yılında çelik konstrüksiyon ile yapılan köşe tribünler yapılarak seyirci kapasitesi 24 bin 169 kişiye çıkarıldı.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

ROPÖRTAJIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MART AYININ SONUNDA TAMAMLANACAK

Hüseyin Avni Aker Stadının yıkım işlemlerini yapan firmanın Şantiye Şefi Selçuk Avcı Haber61’e yaptığı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadında süren yıkım çalışmaları ile ilgili bilgi vererek “11. Ayın sonunda başladık. İlk önce demonte çalışmaları yapıldı. Yıkım ruhsatının ardından iş makineleri ile yıkımına başladık. Yaklaşık Mart ayının sonu gibi de bitirmeyi planlıyoruz. Stadın yıkılmayacak olan kısmı eski protokol alanı, eski futbolcuların çıkış tüneli, eski güney kale arkası kalacak” dedi.

PATLAMA DEĞİL, FUELOİL YANDI

Geçtiğimiz günlerde, yıkım çalışmalarının devam ettiği Avni Aker stadında patlama meydana geldiği haberlere yansımıştı. Bu konu ile ilgili açıklama yapan Avcı, “yapılırken Orada aslında patlama olmadı. Kalorifer dairesinde bulunan ve orası Fueloil ile çalıştığı için yer sızan eski kalıntı Fueloil atığı vardı. Orada kesim yaparken oluşan bir yangındı. Patlama gibi bir şey gelişmedi. Bu patlama olarak yansıdı haberlere. Bu bizi de olumsuz etkiledi. Bizim uzakta olan yakınlarımızda endişelendiler. İnsanlar korktu. Patlama olmadı. Yere sızan fueloil yandı. Zaten tanklarda fueloil yoktu” şeklinde konuştu.

ZOR BİR GÖREVDİ

Selçuk Avcı, yıkım çalışmaları sırasında vatandaşların tepkileri konusunda açıklamada bulunarak “Burada görenler duygusallaştı. Bende Trabzonluyum ve Trabzonsporluyuz. Bizim içinde zor bir görevdi. Onları da iyi anlıyorduk. Ama bize karşı bir şey olmadı. Herkes gelip bize yardımcı oldu. Teşekkür ediyoruz” dedi.

YAVUZ SELİM VE 19 MAYIS İLE İLGİLİ NET BİR ŞEY YOK

Yavuz Selim Stadı ve 19 Mayıs Spor Salonunun yıkımı konusunda bilgisi olmadığını belirten Selçuk Avcı, “Şuanda iş makinelerini 4’e düşürdük. 6 İş makinesine kadar çıktık. Yıkım işlemi tamamıyla bitti. Enkazı demirden ayırma işlemi ve ardından temellerin kırımından sonra bütün işimiz bitiyor. Şuanda bizim yapmış olduğumuz ihale sadece Hüseyin Avni Aker Stadının yıkımını kapsayan bir ihale. Yavuz Selim ve 19 Mayıs Spor salonu ile ilgili sözleşmemizde bir madde yok. O konuda net bir bilgimiz yok.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber