Haluk Pekşen'den Yiğit Bulut'a Çaykur salvosu!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den, Yiğit Bulut'a" Beyni jöle kıvamına gelmiş saray soytarısı!

Haluk Pekşen'den Yiğit Bulut'a Çaykur salvosu!

ÇAYKUR'dan yapılan resmi açıklamanın ardından Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Bulut yaptığı sert açıklamayla "Bütün iddialar yalan olup, cahilce gündeme getirilen iddialarını ispatlayamayanlar şeref yoksunu, devlet-millet düşmanlarıdır" dedi.

Yiğit Bulut'un sözlerine karşılık CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen çok sert bir mesaj yayınladı. Haluk Pekşen, Varlık Fonu ile ilgili sorularına devlet adamlığı şeref ve vakarına yakışan tarzda ve muhatabı olan kişiler tarafından, Anayasanın amir hükmüne uygun saygınlıkta ve seviyede yanıtlar beklediklerini belirterek Yiğit Bulut'a "Bir saray soytarısı kamu adına denetleme, sorma, bilgi edinme hakkını kullanan bir milletvekilinin muhatabı olamaz." diye yüklendi.  
 
 Yiğit Bulut'un 'devlet-millet düşmanı' sözlerini 'seviyesiz' olarak niteleyen Haluk Pekşen şu açıklamayı yaptı: "Anayasal görevini yerine getiren bir Milletvekilinin, kamu yararı adına sorduğu sorulara ne hikmetse Başbakan, Bakanlar ya da hükümet sözcüleri yerine Saray Soytarısı kendi seviyesizliğine uygun cevap vermiştir. Elbette bu seviyede bir muhatabın, bu seviyesizliği devlet saygınlığı içerisinde kendine asla yer bulamayacaktır. Bir milletvekilinin, halk adına gerçek bilgiye ulaşmak için sormuş olduğu bir soruya Saray Soytarısı olarak malum ve meşhur olan bir amorf, seviyesi ve şerefiyle tam da mütenasip bir cevap vermiştir.
 
Başbakana buradan sesleniyorum. Bir karakter yoksunu, bir seviyesiz, kendi şerefiyle mütenasip olan bir dalkavuk, milletvekilinin sorduğu sorulara bu şekilde cevap vermesini nasıl karşılıyorsunuz? Bir milletvekilinin denetleme yetkisini kullanarak hükümete sorduğu sorulara, devletin önemli bir kurumunun başına getirilmiş bir çapsız, bir bukalemun hangi yetkiyle cevap vermektedir. Bu haysiyet fukarası kimin adına cevap veriyor? Başbakana sorulan bir soruya hangi yetkiye dayanarak cevap verme cüretini gösteriyor?
 
 Geçmişte THY ile ilgili, Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili ve Oslo protokolü ile ilgili sorulara verilen ilk yanıtlar ve yalanlar maruf ve meşhurdur. THY ilgili olarak 250 milyon dolar kar elde edildiğini söylemiş ama THY açıkladığı 2016 yılı bilançosuna göre 6.5 milyon TL zarar etmiştir. Rus savaş uçağı düşürüldüğünde de bu olayın ekonomik olarak büyük sorunlar doğuracağına yönelik yaptığımız çok isabetli tespitler için aynı seviyesizlik, aynı çapsızlık ve öngörüsüzlükle cevap vermeye kalkılmıştır. Ama yaptığımız tespitlerin doğruluğu bugün net bir şekilde ortadadır.  Oslo’da terör elebaşlarıyla masaya oturulduğu hakkında yapılan tespitler için de aynı seviyesizlikle cevap verilmiştir. Ama bugün bütün gerçekler gün gibi ortadadır. Söylenen çirkin sözler de Kayseri Meydanı’nda asılıdır.
 
Milletvekilinin sorduğu sorulara bir saray soytarısının cevap vermesi gerçekleri gizlemenin bir aracı olarak mı kullanılıyor? Saray soytarılarının şaklabanlık gösterileri gerçekleri perdelemeye yönelik bir oyun mudur? Soruların muhatabı başbakandır. Başbakan seviye yoksunu bu amorfları öne sürmemelidir. Yoksa yeni dönemde siyasetin modeli, hükümet yetkililerinin cevap vermesi gereken sorulara kafasını jöle tenekesine sokmaktan beyni jöle kıvamına gelmiş saray soytarıları mı cevap verecektir?  Yeni dönemde muhatap bu soytarılar mıdır? Bu seviyesiz yağdanlıklar mıdır? Beyni ile işkembesi yer değiştirmiş şarlatanların milletvekillerine cevap verdiği bir döneme mi girilmiştir?" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber