Hacısalihoğlu: "Gençlerin önünü açmalıyız"

Suat Hacısalihoğlu'ndan önemli açıklama...

Hacısalihoğlu: "Gençlerin önünü açmalıyız"

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M, Suat Hacısalihoğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni ekonomi paketinde yüksek teknolojik ürün üretimine desteklerden de bahsedildiğini hatırlatarak, “Çok ileri seviyede gençlerimiz var. Bunların önünü açmak adına hibe miktarını artırmak gerekiyor” dedi.
 
“YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLERE DESTEK VERİLMELİ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Teknokent’te TOBB öncülüğünde önümüzdeki günlerde temelini atacakları Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde, özellikle genç mühendislere ve bir çok firmaya yüksek teknolojik ürün ürütme konusunda imkan sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz günlerde ana unsurları açıklanan yeni ekonomi paketinin teşvikleri düzenleyen maddeleri arasında teknolojik ürün ürütenlere destek konusundan da bahsedildiğini belirterek, “Arzumuz şudur ki, bu konu detaylı şekilde düşünülür ve buradaki destekler, hibe destek kapsamında daha fazla verilir” dedi.


 
Türkiye’de yüksek teknolojik ürün üretim miktarının çok düşük seviyelerde olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Bütün dünya bu konunun üzerine gidiyor. Bizim de aslında yapmamız gereken bu. Bu doğrultuda yüksek teknolojik ürünlere yönelmemiz için daha fazla yatırımcıya destek verilmesi gerekiyor ki, biz bir adım öne çıkmaya çalışalım. Yoksa dünyaya göre yüksek teknolojik ürün üretiminde çok geride kalırız. Bu konuya ağırlık verilmesi gerekir. Bunu da yapacak olan orta ve biraz üst seviyelerdeki KOBİ’ler olacaktır. Büyük şirketler zaten kendi sistemlerine göre parayı buluyor, altyapısını ona göre kurmuş ve çalışmalarını sürdürüyor. Ama ülkedeki yüksek teknolojinin gelişmesi adına birkaç firmanın bunu yapması yeterli olmuyor.”


 
“TABANA YAYILMALI”

Yüksek teknolojik ürün üretiminin tabana ve daha küçük ölçekli firmalara yayılması gerektiğinin altını çizen Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Üniversitelerimizin bu kadar mezunları var, yeni mühendisler yetişiyor. Çok ileri seviyede gençlerimiz var. Bunların önünü açmak adına da hibe miktarını artırmak gerekiyor. İnanıyorum ki önümüzdeki zaman içinde bunların detayları hazırlanırken bu hususlara da hükümetimiz daha fazla dikkat etmiş ve bu firmalar ve gençler için bir ışık yakmış olur. Böylece geleceğe dönük yüksek teknolojik ürünlerde ülkemiz biraz daha ileri seviyeye gider.” 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber