Geleceğin bilimadamlarına Trabzon'da eğitim verildi

01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde Trabzon Bilim ve Sanat Merkezinin kamp alanında, proje hazırlama ve yürütme eğitimi gerçekleştirildi.

Geleceğin bilimadamlarına Trabzon'da eğitim verildi

Trabzon Bilim ve Sanat Kamp Merkezi öğretmen ve  öğrencilerinin katıldığı eğitimde, başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere proje hazırlama ve yürütmeye dair teorik bilgilerin yanı sıra proje uygulamaları yapıldı. Katılımcılar gruplar halinde proje hazırladı, fikir aşamasından itibaren bir projenin nasıl hazırlanacağı; hazırlanmasında ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda uygulamalı eğitim aldı. 

Eğitim etkinliğinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Moleküler ve Atom Fiziği Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik ile Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata  gönüllü olarak eğitmenlik yaptılar. İki gün olarak planlanan ve kamp havasında düzenlenen eğitim programına 21 öğrenci ve 5 öğretmen katıldı.



ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Etkinliğe ilişkin yapılan değerlendirmede  Prof. Dr. Uğur Çevik, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizinleyiz. Yıl içerisinde patent sahibi kişilerle buluup süreci paylaştık. Bu iki günde de proje hazırlama ve yürütmeye dair süreci paylaştık. Üretmek, icat yapmak zorundayız. Üretmezsek başkalarına bağımlı olmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz sizinle şekillenecek.  Ülkemiz bizlerden çok şey bekliyor. Meraklı bireylersiniz, mutlaka hayallerinizin peşinden koşun, bizi rahat bırakmayın” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata da “Trabzon’un genç beyinleri ile birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi’nin özverili yöneticileri ve öğretmenleri ile son derece aktif, hareketli ve öğrenmeye hevesli öğrencileri geleceğe dair umutlarımızı tazeledi. Bu gençlerin bir kısmı değil tamamı Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek niteliklere sahipler. Eğer gerekli ve yeterli özen ve ilgi gösterilebilirse, Türkiye’nin uzun vadeli hedefleri için her biri çok önemli katkılar verebilir. Kısa süreli etkinlikte çok sınırlı bilgiler edindirmeye çalıştık. Önemli bir boşluğun giderilmesine dönük çalışmalara katkı verdiğimizi düşünüyorum. Bu eğitim etkinliğinde de proje konusunda teknik bilgi ve birikimleri paylaşma fırsatı oluşmuştur. Ancak yapılan işle yetinmemiz mümkün değildir. Daha fazlasına ve uygulamada ilerleme sağlanmasına gayret etmeliyiz. Proje tabanlı çalışmaların artırılması ve geliştirilmesi sağlanmalıdır. Bu yönde, gençlere erken yaşlarda donanım kazandırmak gerekir” dedi. Öğrenci ve öğretmenlerin memnun kaldığı programın sonunda yararlanıcılara Katılım Belgesi dağıtıldı.



Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altın, “Ülkemizin Vizyon 2023 Projesinin ana teması; Cumhuriyetimizin 100. yılında, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda;

Bilim ve teknolojiye hakim, teknolojiyi bilinçli kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen, teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış bir refah toplumu yaratmak olarak belirlenmiştir. Daha çok çalışıp, daha çok üretmemiz lazım. Yaz tatili boyunca tüm öğrenci gruplarımıza yönelik kamp programlarımız devam edecek. Prof. Dr. Uğur Çevik ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya gönüllü katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenci ve öğretmenlerin memnun kaldığı programın sonunda yararlanıcılara Katılım Belgesi, Prof. Dr. Uğur Çevik ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya da teşekkür belgesi takdim edildi. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler