Erdoğan Bayraktar Trabzon’da kaç evet çıkacağını açıkladı

"Bu referandum; Devlete millete kasteden Türkiye’nin gelişmesine kastedenlere karşı ciddi bir mesajdır"

Erdoğan Bayraktar Trabzon’da kaç evet çıkacağını açıkladı
Haber61/Haber Servisi
Levent Ustabaşı


Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve eski Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da referandum çalışmalarını sürdürüyor. 

Bugün Trabzon’un doğusunda ilçe teşkilatlarıyla ve halkla buluşarak referanduma yönelik bilgilendirme ve açıklamalarda bulunan eski Bakan Bayraktar, CHP’ye göndermede bulundu; “Halka bütünleşin
gelin siz başkan olun!” Bayraktar ayrıca, Trabzon’da referandumda evet tahminini şöyle yaptı; “Trabzon’da yüzde 70’in üzerinde evet çıkacak. İzlenimlerimiz ve anket sonuçları bunu gösteriyor” dedi.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

BU BİR SİVİL ANAYASADIR

Arsin İlçe Teşkilatı’nda konuşan eski Bakan Bayraktar şunları söyledi;”

* Bu referandum 15 Temmuz’un rövanşıdır. Devlete millete kasteden Türkiye’nin gelişmesine kastedenlere karşı ciddi bir mesajdır. Bu bakımdan bize sıradan bir evet yetmez. Evet’in Türkiye genelinde çok yüksek olması lazım. Trabzon’da yüzde 70 üzerinden oy alacağımız görülüyor. Anketler, izlenimler bunu gösteriyor.

* Bu anayasa milletin kendisinin yaptığı bir anayasadır. Bu bir sivil Anayasadır. Sıradan gelmedi. İçeri önemli değil içeriğinden ziyade önümüze geldiği eşik. 

* Halkın duruşunu yapısını taleplerini anlamayanlar artık halkla beraber olsunlar. Jakoben zihniyetlerle halkı benimsemeden yaşayarak iktidara gelemezsiniz. Halkla beraber olun. Bu halk ne istiyor sizde onu yapın buyrun siz gelin iktidara siz gelin cumhurbaşkanı olun başkan olun. Gelin yapın millet size oy versin. 

Bir kadın partilinin,”Sayın bakanımın tekrar göreve gelmesini istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yaparız. Lütfen.” sözlerine eski Bakan Bayraktar, “Biz her zaman görevdeyiz. Her zaman hizmet etmek için buradayız. Görevde olup olmamız önemli değil” diyerek cevap verdi.

“Sizin gidişinize ağlamıştık” diyen bir vatandaşa da, “Şimdi yolumuza bakalım. 1-2 sene kalsaydık iyiydi. Uyumumuz da iyiydi. Teşkilatlarımızla gayet iyiydik. Birbirimize sarılmıştık. Dedelerimizden babalarımızdan öyle öğrendik. Biz millete sarıldık” dedi. 

TRABZON HER YÖNÜYLE CAZİBE MERKEZİ OLMALIDIR

Toplantının sohbet bölümünde Trabzonla ilgili düşüncelerini de aktaran eski Bakan Bayraktar şunları kaydetti; 

* Trabzon’da katma değeri yüksek ürünler nasıl yaparız buna bakmalıyız. Trabzon üniversiteler şehri nasıl olur? 4 Tane üniversite kaldırır Trabzon. Tarihi derinliği var Trabzon’un. Sümela Manastırı bir şans bizim için. Arsin’de nasıl yatırım adası yaparız. 
Bunları nasıl yapabilirizi bakmalıyız.

İster istemez kuzeyimizdeki şehirler bize bakıyor bize yakınlaşmak istiyorlar.
Kafkaslardaki ülkelerde de bir takım yakınlığımız var. Onları öne çıkararak Trabzon’un cazibe merkezi ve bölgede karar veren şehir haline getirebiliriz. 

Havalimanları yapıldı. Daha fazla atak yapıp önmeli örnek almanya teknik bir ülke en önemli almanyanın 
mercedeste birinciliği başkanasına kaptırıyor mu? Skodada japonyada mutlaka daha iyi birşey ypıp. inavosyon yapıyor. Mutlaka daha iyisini yapıyor. Trabzon2da böyle bir özellike kazandırmalıyız.

Allah razı olsun Orhan’dan( Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu) Gülcemali dolduruyor. Yeni alan kazandırıyor. Akyazı’yı yapamazsın edemezsin deniyordu. Yaw kardeşim yerimiz yok!  Ne yapalım. Hasta şifa bulacak. Yani bu şuna benziyor; Ameliyat yok ilaç tedavi yok hasta evde beklesin ölsün mü?  Biz dinlemedik risk aldık. Hapse atarsa atsınlar dedik. Şimdi 42 bin kişilik dünyanın en büyük en güzel statlarından biridir.
Kaşüstü’ne hastane yaparken bana neler ettiler. Şimdi hizmet veren güzel bir eser oldu. Binlerce hasta tedavi görüyor. Şifa buluyor. Trabzon’da sıkıntı geniş alan yok.

Unutmayın Trabzon Türkiyedir. Trabzon çalışkan milliyetçidir. Trabzon vatanını milletinin bayrağını sever. Bu ibareler boşuna  çıkmıyor. 

Arsin’de esnaf ve vatandaşları ziyaret eden eski Bakan Bayraktar, ardından Araklı’ya geçti. 

İlçe başkanı Şaban Bıyık, eski Bakan Bayraktar’a teşekkür ederek, referandum öncesi yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 
Belediye Başkanı Recep Çebi de, “Bakanlığı döneminde ne istediysek aldık. Büyük hizmetleri oldu ve geride güzel eserler bırakmıştır” dedi.
Araklı Ak Parti İlçe Teşkilatında da konuşan eski Bakan Bayraktar ise şunları söyledi;

* Ekonomimizi büyüttük. Hedef koyduk. 2023, 2053, 2071 yıllarını seçtik. Hemen başladılar. Balyoz, Ergenekon, Gezi olayları, MİT müsteşarı… Sonunda 15 Temmuz’u yaptılar. 

* Bu referandumda içeriğinde güzel şeyler var. Tek adam diyorlar. Tek adam değil çift başlılık engellenecek. Hükümetler kısa ömürlü oluyordu. Bunlar istikrarı engelledi. Bu millet ilk defa sivil bir anayasa yapıyor. Yatırımlar artacak. Bürokratik engelleme kalkacak ve çarkların işlememesi ortadan kalkacak. 

* Bu adım bizim için Türkiye’nin önünü açacak. 1,7 milyar müslümanın beklentisi yok. Mazlum milletlerinde beklentisi var. Bunu gördük. Şimdi Avrupa istiyorki Türkiye ne ölsün ne dirilsin. Kalkınma da kalkınmasın ama ayakta dursun. Hayır diyorlar onlar. Biz vatandaşlarımızda hayır diyenlere birşey demiyoruz. Hayır diyenlerin kimler olduğunu söylüyoruz. Tercih yapan vatandaşlarımıza saygımız var. Ama bazı gerçekleri de göstermek görevimiz.

* Trabzon, Araklı ve ilçeler.. Herkes güzel bir mesaj vermelidir. Türkiye’nin önüne set vurmak isteyenlere karşı bu referandum bir büyük rövanştır. Evet çıktığında dış güçlerin morali bozulacak. 

* Çok çalışıp çok üreteceğiz. Siz bunların hepsini benden daha iyi biliyorsunuz. Bir kardeşiniz olarak hasbihal edelim birlikte olalım dedik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber