EMO seçimlerine son 4 gün

Prof Dr İsmail Hakkı Altaş; Suçu hep başkalarında aradık!

EMO seçimlerine son 4 gün
Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkan adayı Prof Dr İsmail Hakkı Altaş, Haber61’i ziyaret etti çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Haber61/Haber Servisi

Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkan adayı Prof Dr İsmail Hakkı Altaş, ekibiyle birlikte Haber61’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında çarpıcı detaylar veren Prof Dr Altaş, “Suçu hep başkalarında aradık, kendimizi hep haklı gördük” dedi. 

Yönetici adayları Muhammet Hamidullah Sağır, Tuncay Değermenci, Adem Yardım, Özer Öztürk, İmdat Kölemenoğlu ve Emre Akyüz’ün de katıldığı programda konuşan Altaş’ın açıklamalarından şu detaylar öne çıktı;

Yaklaşık 2 aydır EMO Trabzon Şubesinde yapılacak seçimlere odaklandık. 25 Şubat 2018 günü yapılacak seçimlerle ilgili olarak üyelerimizi bilgilendirmeye çalıştık. Onlarla görüştük, sohbet ettik. Belki tüm üyelere ulaşamadık, ama ulaşabildiklerimizle çok verimli görüşmeler yaptık. Sorunları dinledik, problemleri anlamaya çalıştık, yapılan önerileri not ettik.

Gördük ki çalışmaları birkaç kategoriye ayırmak gerekiyor.
• Rekabet anlayışı
• Kurumlardaki konumlar
• Mesleki yetkiler
• Şube ile ilişkiler
• Şube-Üniversite ilişkileri
• Bilimsel ve Sosyal etkinlikler
• Şubeye ve odaya olan ilgi
• Meslek odalarının toplumdaki yeri
 
EMO Genel Yönetmeliğinde odanın amaçları sıralanmış. Bakıldığında üye sorunlarını çözmeye çalışmaktan mesleğin üye, toplum ve ülke yararına göre uygulanması için çaba gösterilmesine, üyeler ve halkla ilişkilerde dürüstlüğün ve ahlakın korunmasına, meslek, ülke ve üye çıkarlarını korumak için resmi makamlar ve öteki ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmasına kadar varan amaçlar görünüyor.

Üye hak ve yetkilerinin korunması, üyeler arası dayanışmanın sağlanması, haksız rekabetin önlemesi de bu amaçlar arasında.

Uzmanlık alanlarına giren konularda eğitim hizmetleri sunmak, bu amaçla eğitim kuruluşları oluşturmak ve işletmek, kurslar, ulusal ve uluslararası fuarlar, seminerler, kongreler, sergiler ve benzeri etkinlikler düzenlemek, katılanlara sertifika vermek, üyelerine sosyal ve kültürel amaçlı etkinlikler sunmak da bu amaçlar arasında var.

Odanın diğer amaçları da sıralanabilir. Kimsenin karşı çıkamayacağı güzel amaçlar. Peki bu kadar güzel amaçlar varken meslek odaları neden bugünkü durumdalar? Neden önemsenmiyorlar? Neden kamuoyunda itici duruma geldiler? Neden halkla ters düşüyorlar? Üyeler neden ilgisiz ve meslek odalarına üye olmaktan kaçıyor? Neden oda üzerinden iş yapmıyorlar?

Bu soruların cevabını kendimizde aramalıyız. Biz mühendisler odamıza sahip çıkmadık. Gereken önemi vermedik. “Bana ne?” dedik. “Bize ne?” dedik. “Bana ne faydası var?” dedik. ilgilenmedik. Sırtımızı döndük. Toplantı oldu gitmedik. Yönetimdekilerin söylemlerine kızdık, odaya küstük. Aidatlara kızdık, üyeliğimizi sonlandırdık. Seçim oldu gidip oy kullanmadık. Kurullarda görev almadık. Odamızı yönetenlerin bu amaçlar doğrultusunda çalışıp çalışmadıklarını denetlemedik. Kabuğumuza çekildik ve seyrettik. Odaların mesleki kimliklerden çok siyasi kimliklere bürünmesini seyrettik. Kurumlarla uyuşmazlıkları seyrettik. Oda yöneticilerine kızıp mesleki kazanımların uçup gitmesini seyrettik.
Az sayıda duyarlı üyenin dışında bir şey yapan olmadı. Suçu hep başkalarında aradık, kendimizi hep haklı gördük.

Şimdi yeni bir sürecin başlangıcındayız. EMO Trabzon Şube üyelerine diyoruz ki, gelin 25 Şubat günü oyunuzu kullanın. Katılın. Birlikte faydalı şeyler yapalım. Bırakalım siyaseti bir kenara. Trabzon şube olarak sorunları masaya yatıralım. Üyelerimizin, yöremizin ve ülkemizin sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretelim. Milletimizin değerlerine saygılı,  halkımızla barışık bir yönetim anlayışıyla ülkemizin ve üyelerimizin çıkarları doğrultusunda çalışalım. Bir sivil toplum örgütü olarak kamu denetimi görevimizi yapalım. Askerlerimiz sınır boylarında vatan savunması uğruna şehit olurken, biz de geride milli değerlerimizi, tarihi, kültürel ve doğal varlıklarımızı koruyalım. Bunları yok etmeye çalışanlarla, ülkemizin kaynaklarını heba edenlerle, bugünün üç kuruşluk kazancı uğruna çocuklarımızın yarınlarını da harcayanlarla mücadele edelim. Doğal güzelliklerimizi koruyan, ülkemiz yararına atılımlar yapacak projeler üretelim. Alternatifler sunalım. Çözümler üretelim. Mesleğimizin kapsamındaki Enerji, Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Biyomedikal ve Otomasyon Mühendisliği gibi alt alanları canlandıran, bunların önemini kamuoyuna yayan ve üyelerimizin iş sahalarını genişleten çalışmalar yapalım. 

EMO genel Yönetmeliğine göre bunları yapmak mümkün.

İşimiz kolay mı? Hayır. Ama birlik olursak bu zorlukları aşarız.

Yeter ki gelin “Meslekte Birlik” olalım. “Meslekte Birlik” ekibine oy verelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler