"Emeklinin maaşına %5, çayına %50 zam!"

CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt, belediyenin kendi işlettiği büfelerde çaya yapılan zammı eleştirdi.

"Emeklinin maaşına %5, çayına %50 zam!"

HABER61 - HABER SERVİSİ - LEVENT USTABAŞI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kendi işlettiği Atapark ve Kanuni Park'ta bulunan büfelerde bir bardak çay fiyatını 1 liradan 1,5 liraya çıkardı.

CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt çaya yapılan zammın yanlış olduğunu değerlendirerek şu açıklamayı yaptı:

"Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kendi işlettiği Atapark ve Kanuni Park’ında, bir bardak çayın fiyatını 1 liradan 1,5 liraya çıkardı. 

Parklardan kar değil, vatandaş memnuniyeti beklemek ne kadar doğru ise yapılan bu zam da o kadar yanlıştır. Boş vaktin geçirildiği, sıcaklarda soluklanılan, mola verilen bu parklarda, cebi yakmayan 1 liralık fiyatın, özellikle bu parkların müdavimi olan emeklilerin maaşlarına %5 zam aldığı bu günlerde %50 artırılarak 1,5 lira olması, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ‘gönül belediyeciliği’ vizyonunu da misyonunu da yerle bir etmiştir.  

Bir bardak çayı 1 liradan 1,5 liraya çıkaran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, eğer zarar ettiği için zam yapmışsa, bir çay bahçesini işletemiyor demektir. Yok eğer biraz daha para kazananayım diye zam yapmışsa, Belediye batmış demektir.  

Vatandaşın kendi parkı gördüğü yerlerde, en uygun fiyata çayını yudumlaması en doğal hakkıdır. ‘Duyguların sıvı halidir çay’. Vatandaşın duygularıyla oynayıp, hayat pahalılığının hat safhada olduğu bu dönemde cebine uzanırsanız, gün gelir o da sizinle oynar, uzanır alaşağı yapar.

Büyüğünü yapamasanız da, hayatımıza küçükte olsa fayda sağlayacak maddi veya manevi dokunuşların takdir göreceğini belirtiyor, bu dokunuşlara yaptığınız çay zammını geri alarak başlayabilirsiniz diye uyarıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber