El arabasına borç yaptı şimdi patron oldu

Trabzonlu iş adamının başarı öyküsü...

El arabasına borç yaptı şimdi patron oldu

Trabzonlu işadamı Mehmet Yazıcı, kentin yakından tanıdığı bir isim.. Çok değil 16-17 yıl önce Hal pazarında sebze meyve satarak yaşam savaşı veriyordu. 


Şimdi ise bir iş adamı oldu. En dipten tepeye yaşamını anlatan Mehmet Yazıcı, tekerlekli arabayla sebze satışından Rusya’ya ihracata uzanan ibretlik hayatını anlattı.

30 LİRA BORÇ YAPTIM
Yazıcı, “Halde satış yapmam için 3 tekerlekli el arabası almak istedim. 130 liraydı. 100 lirayı verdim 30 lira borç yaptım ve işe koyuldum. Şu anda Rusya’ya sebze meyve ihracatı yapıyorum” dedi.

ÇOK ÇALIŞTIM
“İnandığım yolda ter akıttım. Dürüstlükten vazgeçmedim” diyen Yazıcı, “Trabzon’da herkes beni bilir. Doğru sözü severim. Asla haksızlığa gelemem. Kısa yoldan zengin olmayı hedefleyenlerin nasıl hızlıca batağa gittiğini gördüm. Çok çalıştım. Arkadaşlarımıza, kardeşlerime de bunu tavsiye ediyorum” diye konuştu.

mehmet yazıcı

Yazıcı şunları söyledi; “Trabzon’u çok seviyorum. Şirketlerimi buradan taşımamı , daha çok kazanacağımı söyleyenler oluyor tabi.. Ben istemiyorum. Ben herşeyimi memleketimde kazandım burada ekmeğimi kazanmaya devam edeceğim. Kimse beni memleketimden koparamaz. Para pul geçicidir. Önemli olan değerlerimizdir. 3 çocuğum var onlar da burada memleketleri için çabalayacaklar” diye konuştu. 

Trabzon’un kronik sorunları olduğunu da dile getiren Yazıcı,”Trabzon’da son yıllarda bazı şeyler yapılsa da öncelikli sorunlarının çoğu yapılmadı. En basidi ulaşım sorunu. Bir de yönetimsel olarak Trabzon hor görüldü. Vatandaşlarımız hor görüldü. Halkın içinden halkımızı yakın tanıyan her gün onlarla olan yerel yöneticiler olması gerekir. Ben buna inanıyorum” diyerek uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber