Darıca’ya Akyazı’ya benzer proje

300 dönüm doldurulacak

Darıca’ya Akyazı’ya benzer proje

Trabzon’da dolgu çalışmaları sürüyor. Ganita’ya kadar olan alanda Gülcemal adı verilen dolgu projesi devam ederken Akçaabat’ta buna benzer bir karar aldı.

Darıca mevkiinde yapılması planlanan 41 hektarlık alanı kapsayan Öneri Dolgu Alanı meclisten geçti. Uygulama İmar Planına oy birliği ile işlendi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Darıca Akçaabat ve Trabzon’un şu anda yaşam alanı olarak en güzel yerlerinden biri. Bu sayede Darıca sahili ile Akçabaat sahilini buluşturacağız” dedi.

Dolgu alanının 300 dönüm civarında olacağını belirten Başkan Türkmen, “Büyükşehir’de ön proje onaylandı. Burası en güzel yapılaşmanın olabileceği bir yer. Sahil kesiminde rekreasyon alanı yapmak istiyoruz. Yapılaşma kesinlikle olmayacak” dedi. 

Darıca dolgusunun; Trabzon’da yapılan Beşirli Ganita arasını dolgu ile birleştirip, spor salonları, yeşil alan parklar, bahçelerin yapılacağı Gülcemal projesinin bir benzeri olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber