"Daha çok kadın patrona ihtiyaç var"

Trabzon  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Türkiye’de daha çok kadın patronlara ihtiyaç duyulduğunu bunun için Kadınların iş hayatına girişlerini desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"Daha çok kadın patrona ihtiyaç var"
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ulusal ve uluslar arası kuruluşların kadın girişimciliğini desteklediğini belirterek ülkemizdeki kadınların bu fırsatları değerlendirmesine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti. Başkan Hacısalihoğlu, “Kadınların kendi işlerini kurmalarına, işlerini geliştirerek işveren olmalarına ve zamanla da geleceğin patronlarına dönüşmelerine hep beraber toplum olarak da destek vermeliyiz.” dedi.
 
Başkan Hacısalihoğlu, Türkiye’nin ekonomik büyümesine kadınların patron olarak daha büyük katkı sağlayacaklarına inandığını ifade etti. Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliği ve özellikle kadın girişimciliğinin Trabzon ve Karadeniz Bölgesinde desteklenmesine ayrı bir çaba gösterdiklerini aktardı. Hacısalihoğlu, “Ulusal ve uluslar arası bir çok kurum ve kuruluş ülkemizde girişimciliği destekliyor. Eğitimden hibe desteklere kadar geniş bir alanda yeni iş yerlerinin kurulmasına, kadınların pozitif ayrımcılıkla öne çıkartılmasına sağlanan destekleri toplum olarak verimli değerlendirmeliyiz. Kadınların bu desteklerden azami yararlanmalarına odamızdaki uzmanlarla sürekli destek veriyoruz. Trabzon’da çok güzel sonuçlar elde edildi. Bir çok kadın kurduğu işletmelerin patronu oldu. İşveren oldular. Ülkemizin geleceğine, ekonominin büyümesine ciddi katkılar sağladılar ve sağlamaya da devam ediyorlar.  Bu vesileyle 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber