CHP'li Şahin’den Büyükşehir meclisine: Sayısal gücüm fazla diye dediğimi yaparım derseniz, toslarsınız!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısını yaptı.

CHP'li Şahin’den Büyükşehir meclisine: Sayısal gücüm fazla diye dediğimi yaparım derseniz, toslarsınız!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirirken, Başkan vekilleri, komisyon üyeleri, divan üyeleri ve katip üyelerin seçimi yapıldı. Komisyonların üyeleri arasında CHP ve İYİ Parti’den kimsenin olmayışı CHP’li Meclis üyesi Turgay Şahin’in gündemindeydi.

Turgay Şahin “Biz bugün saat 10’da CHP ve İYİ Parti olarak sayın büyükşehir belediye başkanını makamında ziyaret ettik. Orada söyleşi anında kendisi dedi ki; Demokratik katılımlı bir meclis oluşmasından yanayım. Ben de dikkat ederseniz başkan vekillikleri gizli oylama ile yapılır. Doğrudur. Bunlar iktidar partisinin genelde meclis üyelerinden seçilir. Bu daha önce Ortahisar Belediyesinde de olmuştu. Ancak ihtisas komisyonları farklı. İmar olsun, şehircilik olsun, sağlık olsun, ulaşım olsun verilecek kararlar önce komisyonlarda görüşülür. Komisyonlarda muhalif partiden bir kişinin olması şunu ifade eder, komisyonlarda görüşülen konular, komisyon üyelerince oylanır ve o karar meclise gelir. Ben o karara yabancı olduğum zaman daha fazla eleştiri yapacağım. Ama benim komisyonda bir üyem olsaydı, ondan istişare yapardım.” İfadelerini kullandı.

Geçen dönemde Ortahisar belediye meclis üyesi iken ben bunu teklif etmiştim fakat komisyonlara muhalif kimseyi koymadılar diyen Şahin “Komisyonlara üye verme sayısı meclisteki sandalye sayısıyla orantılıdır. CHP olarak orada 5 değil 15 sandalye sayımız olmuş olsaydı bize zaten mecburen meclis iç tüzüğü gereği bir tane vermek zorundaydılar, aritmetik bir tablo var o konuda. Sayı az olunca kanunen verilebilir, biz de o konuda öneri verdik. Dedik ki komisyonlardaki üye sayısını 7 ye çıkaralım komisyonlara da 2 kişi biz verelim. Zaten orada 5’e 2 saf çoğunlukla beraber karar verme yetkin var. Fakat bunu bir siyasi güç olarak görüyorlar. Onun için de onu tercih ettiler. Komisyonların 1 yıl çalışma süresi ver. Bir yıl sonra yine aynı şekilde öneride bulunacağız.” Dedi.

“Ben partiyim, sayısal gücüm çok fazladır, ben dediğimi yaparım. Dediğini yaparsan toslarsın” diyen Şahin sözlerini söyle sürdürdü “Sayın başkana yanında olacağımızı söyledik. Biz başkaları gibi değiliz. Başkaları derki; bakalım nasıl çalışacaksınız saf çoğunluk bizde. Biz başkaları gibi asla düşünemeyiz. Sonuçta biz Trabzon’un ortak paydasıyız. Trabzon’a kim hizmet veriyorsa tabikii yanında olacağız. Trabzon’da kim yanlış hizmet yapıyorsa tabiki karşı koyacağız eleştiri getireceğiz. 10 yıldan beri buradayım. Sayın Gümrükçüoğlu’na yapma o itfaiye kavşağındaki üst geçidi dedim yaptı. 50 trilyon gitti. Boztepe’deki yeri satmayın, bu ucubeyi buraya koymayın dedik sattı. Allah insanlara akıl vermiş, bilim var bunu kullanacaksın. Ben partiyim, sayısal gücüm çok fazladır, ben dediğimi yaparım. Dediğini yaparsan toslarsın. Zorluoğlu’na da vatandaş oy verdi bize de oy verdi. Bize denetimi verdi onlara icra makamını verdi. Tabiki iyi yapıyorsa destekleyeceğiz, yanlış yaparsa tabiki eleştireceğiz. Sonuçta vatandaş bana oy vermiş beni buraya göndermiş.” İfadelerini kulllandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber