C18 mağdurları başkan Gümrükçüoğlu ile görüştü

Trabzon'da C18 mağdurları bugün başkanla görüştüler gülerek çıktılar.

C18 mağdurları başkan Gümrükçüoğlu ile görüştü

Haber61/Haber61 Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’da uzun süredir yaşanan kriz mutlu sona ulaştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Boztepe’nin yukarısındaki 5 mahalle sakinlerinin temsilcilerini kabul etti.


Bugün yapılan görüşmede Kanuni Bulvarı için yapılan imar düzenlemesinde mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlara, “Yeniden imar düzenlemesi yapacağız. Bu işi düzelteceğiz” dediği öğrenildi.

O bölgede 66 dönüm yerine karşılık Aşkale Çimento’ya mahalle sakinlerinin arazilerinden verilen imar değişikiliğinin de iptal edileceği öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Tuna Kurt, “Başkanımızla bugün görüştük. Görüşme güzel geçti. Bu mağduriyeti Cumhurbaşkanımız ile görüştüğünü söyledi. Kendisi yardımcı oldu. Kanuni Bulvarı’nın geçeceği noktada  Tarım il Müdürlüğü’nün de sağlayacağı kolaylıkla yoldan alınacak arazilerin yarıya ineceğini belitti. Yani eskiye göre arazilerimizin daha azı gidecek. Hemen hemen yarıya inecek. Ayrıca Aşkale’ye bizim arazilerimize ortak edilmesi de ortadan kaldırlacak. Aşkale’ye sadece bir parsellik alanda yer verilecek” dedi. 


Trabzon’un trafik sorununu yarıya düşüreceği belirtilen Kanuni Bulvarı Projesi’nin  Boztepe’den Akoluk mevkiine inecek olan kolundaki güzergahta sorun yanaşmamıştı. Vatandaşlar, “Arazilerimizi alıyorlar kamulaştırmıyorlar değerleri yerlerden alıp değersiz yerleri inşaat izni verilmeden bize veriyorlar üstüne de Aşkale’yi bize ortak ediyorlar” diyerek eylem yapmışlardı. Bu eylemin mağdurlarına da  imarda yer alan ve sıkça kullanılan ‘C18 uygulaması’ mağdurları denmişti.

Mağdur olan vatandaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İl başkanlığında görüşmüşlerdi Bakan Soylu, haklısınız bu işi çözeceğiz mağduriyetiniz giderilecek demişti. Büyükşehir Belediye Meclisine de giderek eylem yapan 100 kadar vatandaş haklarını aramışlardı. Bu krizle ilgili bugün yeni gelişme.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun veda etmesiyle başlayan krizin çözülmesinin ardından böyle bir gelişme yaşanması da dikkat çekici bulundu

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler