Büyükşehir Meclisi’nde başkan isyan etti; 3 aydır maaş ödeyemiyorum  

Kadıralak yaylasını Yeşilyola’a bağlayalım teklifi kimden geldi? 

Büyükşehir Meclisi’nde başkan isyan etti; 3 aydır maaş ödeyemiyorum  
Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı isyanla başladı.
 
Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,”Maaş bile ödeyemez oldum” dedi.

Mecliste söz alan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, maaş bile ödeyemediğini söyleyerek, “3 aydır maaş ödeyemiyorum iller bankasında ödeneklerimizi artırmalarını istiyorum. Yukarıya bu konuda bilgi vermenizi istiyorum. Hizmet vermekte zorluk çekiyorum” dedi.

Yeşilyol’un Düzköy ve Kadıralak arası bağlantı yolu olmasını isteyen Çelik, “ 3 ayda temizlik araçlarına mazot alabiliyoruz. Bu da yörenin kirlenmemesi için. Petrolcü bize para almadan borç yazarak temizlik araçlarımıza yazarak veriyorla petrolü” diye konuştu. 

Çelik, “Düzköy ve Çayırbağı’nın kanalizasyon çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz” diye seslendi. 

HALK DA İSTİYOR

Kadıralak’ta yol sorunu var. Binlerce insan buraya gidiyor. Düzköy tarafından yeşil yolu Kadıralak’a bağlarsak yol sorunu çözülebilir. Düzköy belediyesi olarak iş makinelerimizi bu yolun yapımında kullanabiliriz. Yöre halkı da bizi rahatsız ediyor. Yeşilyol’un buraya bağlanmasını halk da istiyor.

BİR NOKTAYA GELİNDİ

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise bu konuların gündeme gelmesi nedeniyle şu cevabı verdi;” İller bankası kredi il işleri yürütüyoruz. Söylediğiniz gibi ilçelere ve büyükşehirlere illere gönderilen aylık maliyet payları iller bankası ödeneklerinde ülke genelinde sıkıntı yaşanıyor. İller bankası payları dışında kredilenmeye kalktığımızda son aylarda kredilenmede belli bir duraklama ve hazırlığın sürdüğünü söylemek zorundayım. Önümüzdeki hafta görüşeceğim. İnşallah belli bir noktaya gelmesini bekliyoruz.” 

Başkan yardımcısı Recep Köksal proje kredileriyle ilgili, “123 milyonluk kredimiz Ankara’da beklemektedir” diyerek meclise bilgi verdi. 

Köksal,”Kanalizasyon sorununda ödenek sorunu yok. İlbank genel müdürlüğünce ihale edilecek. İlbanktan gelen teyitle bunu söylüyorum. Devam eden mecburen uygulamadan ötürü durmuş ise yeniden ihale edilecek. Bundada sorun yok. İlbank’ta.. 22 projede 123 milyon tutarlı olanın kredilenmesine çalışılmaktadır. 

Başkan Gümrükçüoğlu Recep Köksal’a, “Bu takipleri neler yaşandığını an be an bilgi veriniz lütfen” diyerek talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber