Bakanlık Kanunda değişiklik yaptı - Trabzon'da uygulanmaya başlanıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle yaya öncelikli trafik kampanyası Trabzon'da uygulanmaya başlanıyor.

Bakanlık Kanunda değişiklik yaptı - Trabzon'da uygulanmaya başlanıyor

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla “yaya öncelikli trafik yılı” ilan edilen 2019 yılı boyunca Trabzon ve ilçelerde devam edecek olan bir kampanya başlatıldığı bildirildi.

Trafik Kanununun 74. Maddesinde yapılan değişikliğe dikkat çekilen açıklamada “araç sürücüleri; görevli bir kişi veya trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhaları ile belirlenmiş; Kavşak giriş ve çıkışlarında, Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek zorunda bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır” hükmünün getirildiği belirtildi.

Trabzon il Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İçişleri Bakanlığımız tarafından “öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla 2019 yılı “yaya öncelikli trafik yılı” ilan edilmiş ve İlimiz ve İlçelerimizde bu konuyla ilgili faaliyetlerin yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanya ile tüm ilimizde “yayaya öncelik” farkındalığının arttırılarak tüm sürücülere bu davranışın kazandırılması amaçlanmaktadır. 

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; “araç sürücüleri; görevli bir kişi veya trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhaları ile belirlenmiş;

Kavşak giriş ve çıkışlarında,

Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek zorunda bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır.” hükmü getirilmiştir.

Yaya kazalarını en az seviyeye indirmek amacıyla ilimiz genelinde tüm birimlerimizce 320 personel ile birlikte trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması etkinliğine başlanılmıştır. Bize bu etkinlikte 30 öğrencimizde farkındalık amacıyla sürücüleri bilinçlendirmek adına döviz ve broşür ile destek vermektedir.

İlimiz genelinde bu kapsamda alınan önlemler neticesinde yayaya çarpma sonucu Ölümlü Trafik Kaza sayılarında %46, Yaralanmalı Trafik Kazalarında ize %8 azalma gerçekleşmiştir.

Toplumda bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılını “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan etmiş ve ülke genelinde tüm illerimizde eş zamanlı olarak 06 Şubat 2019 Çarşamba Günü 12.00-13.30 saatleri arasında yapılacaktır.

İlimizde de 06 Şubat 2019 Çarşamba Günü 12.00-13.30 saatleri arasında Meydan Mevki Suluhan İş Merkezi Önünde bilinçlendirme kampanyası icra edilecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber