Bakan Soylu ne yapılacağını açıkladı ama herkes o binanın peşinde

Ortahisar Kaymakamlığının bulunduğu Uzusokak’taki tarihi bina ile ilgili tartışmalar sürüyor

Bakan Soylu ne yapılacağını açıkladı ama herkes o binanın peşinde

Haber61/Haber Servisi


Ortahisar Kaymakamlığının bulunduğu Uzusokak’taki tarihi binanın ne yapılacağı merak konusu ve halen tartışılıyor. Trabzon İl Göç İdaresi’nin buraya talip olmasının ardından kulislere ‘o bina göç idaresinin oldu bile’ sözü yansıdı. Bunun üzerine şehirde homurdanmalar ve tepkiler yükseldi. Tarihi bina “kentin kültürünü, sanatını yansıtacak şekilde donatılarak hizmet vermeli” dendi.

BASIN VE SANAT ADINA KULLANILSIN

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, “Basın müzesi” olması gerektiğini, Trabzon’un en köklü basın merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, “Kültürel faaliyet gösteren derneklerin, sivil toplum örgütlerinin yaşam alanları daraltıldı. Bu bina bu daraltılmayı önler” diyerek sanatsal yönde kullanılmasına işaret etti.

BAKAN NE DEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun oğlu İlker’in hafta sonu Ramada’da otelde düzenlenen düğün törenine katılmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Süleyman Soylu, bu istekler sonrası, il göç idaresinin yerini açıkladı. Ortahisar Kaymakamlığına İl Kültür müdürlüğünün taşınacağını, il kültür müdürlüğünün boşaltacağı Ortahisar merkezdeki tarihi binasına ise Valiliğin, valilikten boşalan yere ise göç idaresinin taşınacağını  söyledi.

AVRASYA NE ÖNDERDİ?

Ortahisar Kaymakamlığı’nın boşaltacağı Uzunsokak’taki tarihi binaya il kültür turizm müdürlüğünün taşınacağını yankısı sürerken Avrasya Üniversitesi tarihi binaya talip oldu. Rektör Prof Dr Kenan İnan, valiliğe dilekçe sunarak, binanın ‘bölgesel araştırmalar merkezi’ ile ‘İpekyolu İhtisas Kütüphane’ yapmak istediklerini önerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber