Askerler Trabzon'da yemin etti

369. kısa dönem erlerine yemin töreni yapıldı.

Askerler Trabzon'da yemin etti

 Trabzon'da acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti.


Trabzon İl Jandarma Komutanlığında 369. dönem eğitimini tamamlayan 101 er için Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde yemin töreni düzenlendi. 

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, her Türk evladının asker üniforması giyme arzusunda olduğunu, bunun vatan, millet ve kutsal değerlere olan bağlılıktan kaynaklandığını söyledi.

Türk toplumunun tarih boyunca dünya üzerinde adaleti ve dürüstlüğü ile insanlığa hizmet ettiğini anlatan Yavuz, "1 ayda, 6 ayda, 1 yılda olsa askerlik üniformasını giymek her Türk evladının ruhunda ve gönlünde yatan bir gerçektir. Buradaki arkadaşlarımız bu değerli görevi yapmak için geldiler ve eğitimlerini tamamladılar. Trabzon'da yeni görev yerlerinde görev yapacaklar. Güzel bir eğitim aldıklarını biliyorum. Görevlerini layıkıyla yapacaklar. Yurt savunması ve ülkemizin bekası için her vatan evladının yapması gereken bu görevi buradaki evlatlarımızda en iyi şekilde yapıyorlar." diye konuştu.

Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen de askerlere üzerinde taşıdıkları üniformanın milletin simgesi olduğunu unutmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından 101 er, protokol üyeleri ve ailelerinin karşısında yemin etti.

Vali Yavuz ile İl Jandarma Komutanı Şen, eğitimlerde dereceye giren askerlere çeşitli hediyeler verdi.

Askerler daha sonra aileleriyle bir araya geldi. 



 
Dünyaya insanlığın, adaletin, barışın hakim kılınması için tarih boyunca olduğu gibi 21. yy da liderlik vazifesini üstlenen bir millet olduğumuzu ifade ettiğimiz söyleyen Vali Yavuz  "Tarih boyunca dünyada adaleti, doğruluğu ve dürüstlüğü, insanlığa en iyi şekilde nasıl idrak edilmesi gerektiğini düstur edinen bir milletizdir. Öyle ki biz üç kıtaya hakim olmuş bir imparatorluğun mirasçılarıyız.  Öyle ki biz şu anda Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bütün dünya devletlerinin bir araya gelerek çökertmeye çalıştığı Osmanlı İmparatorluğu'ndan Kurtuluş Mücadelesini yaparak çıkan ve dünyaya 'Biz boyunduruk altında yaşamaktansa ölümü göze alan bir milletiz' deyip er meydanına çıkıp İstiklal Harbi'ni kazanan ve dünyaya Cumhuriyeti ilan eden bir milletiz. O günden bugüne Misak-i Milli sınırları içerisinde, Türkiyemiz üzerinden oynanan oyunları büyüklerimizin de bildiği gibi her Türk evladı büyük sıkıntılar yaşadılar. 12 Eylül öncesinde vatan evlatları sağ ve sol olmak üzere ikiye bölündü. Bölücü terör örgütünün son 40 yıldır bölgemize ve ülkemize yaşattığı sıkıntıları biliyoruz. Ve son olarak 15 Temmuz 2016' da dini duygularımızı istismar eden, manevi duygularımızı sömüren sinsi bir şekilde devletimizin her bir hücresine sirayet eden ve işbirlikçileriyle bir araya gelerek tabii ki dışarının da yönlendirmesiyle  bu ülkenin, milletin ve devletin geleceğini karartmak için  darbe teşebbüsünde bulunan hain girişim yine milletmizin asil duruşu ve milli birlik beraberlik duygusuyla, feraseti ve iradesiyle püskürtüldü. Bitti mi ? Hayır bitmedi. Tüm iletişim kanalları açık. Milletimiz artık son derece duyarlı, milli ve manevi değerleri en üst seviyeye çıkmış, özgüveni de her zamankinden daha  fazla artmış durumda. Dünya üzerinde oynanan oyunlara karşı biz daha dik, daha diri ve daha duyarlıyız.  Milli birlik ve beraberliğimizi ayakta ve  diri tutuyoruz. Biz artık dünyaya insanlığın, adaletin, barışın ve dürüstlüğün hakim kılınması için tarih boyunca olduğu gibi 21. yy da liderlik vazifesini oyanayan bir millet olduğunu söylüyoruz. Bizim coğrafyamız dünyanın en değerli coğrafyasıdır. Bu yüzden her zaman dik ,diri, akıllı ve uyanık olmak zorundayız. Yoksa neyin nerelere varacağını 15 Temmuz' da gördük. Milletin silahıyla, milletin uçağıyla milletin tanklarıyla millete kalkışanlar oldu. Biz yediden yetmişe vatanımız, milletimiz, ezanımız, Kuran'ımız, birlik ve beraberliğimiz  için her zaman duyarlıyız ve her zaman  değerlerimize bağlıyız. İşte askerlik vazifeside bunun yansımasıdır. Buradaki değerli arkadaşlarımız Trabzon'a gelerek  eğitimlerini tamamlayıp onlar atık görevlerini layıkıyla yapacaklar.Kendilerine bir vesileyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."  şeklinde konuştu. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber